L'alcaldessa de Sant Fost considera un "insult" la posició de Junts pel Sí sobre la B-500

La Comissió de Territori va descartar dimecres el desviament de la B-500 a curt i mitjà termini

Societat

Sant Fost de Campsentelles

L’alcaldessa de Sant Fost, Montserrat Sanmartí, considera que “la contraproposta” de Junts pel Sí per descartar a curt i mitjà termini el desviament de la B-500 al seu pas pel nucli urbà “és un insult al poble de Sant Fost”, ja que “proposen com a solució el que ja hauria de ser el manteniment del dia a dia” de la carretera, assegura.

L’alcaldessa fa referència a la proposta que va presentar dimecres Junts pel Sí a la Comissió de Territori per pacificar del trànsit i millorar la seguretat del traçat urbà de la B-500 al seu pas per Sant Fost, com limitar la velocitat, reforçar la senyalització, reduir l’amplada dels carrils de circulació, eliminar el tram d’avançament i col·locar semàfors en punts especialment conflictius.

El punt de millora de la seguretat va ser aprovat per JxSí, C’s, PP i CUP, malgrat que tots els grups parlamentaris van coincidir a assenyalar que “les mesures de seguretat ja haurien de venir de sèrie”. Justament per això el PSC i Catalunya Sí que es Pot van votar-hi en contra.

La mateixa comissió també va rebutjar una proposta de resolució del PSC que recollia l’acord del ple municipal i la posició del govern de Sant Fost sobre la necessitat de desviar el trànsit de la B-500 fora del centre urbà.

Sobre això, Sanmartí recorda que els diputats de Junts pel Sí “van votar en sentit diferent a com ho van fer l’abril de l’any passat”, quan tots els grups de la cambra –només amb l’abstenció d’ERC– van reconèixer “la necessitat inajornable de desviar el trànsit fora del nucli urbà” i de “definir el traçat de desviament provisional d’aquest tram en un termini no superior de sis mesos”.

Malgrat el seu vot en contra, el diputat de Junts pel Sí Marc Sanglas admetia la possibilitat d’estudiar una alternativa a la B-500 “després que l’Ajuntament hagi modificat el seu Pla Urbanístic per preveure un nou traçat” i malgrat “les reserves per l’impacte ambiental” que tindria una nova via, un plantejament que Sanmartí considera “poc seriós” i propi d’algú que “no coneix el municipi de Sant Fost”.

Malgrat tot, Sanmartí indica que “això no és una derrota, sinó un entrebanc, i l’Ajuntament continuarà lluitant per aconseguir el desviament, perquè és una qüestió de dignitat per al poble”, assegura.


Edicions locals