Cardedeu estrena una fira amb actes de promoció dels aliments locals i ecològics

Les parades s'instal·laran a la plaça Sant Joan cada dissabte al matí, on es faran tallers, contacontes i concerts-vermut

Societat

Cardedeu

La plaça de Sant Joan acollirà la fira agroecològica De pagès a plaça! cada dissabte al matí, amb parades locals de productes ecològics, activitats de concienciació de consum responsable i concerts vermuts. Els productors locals oferiran verdures diverses, formatge, pa i melmelades.

Cardedeu va estrenar dissabte De pagès a plaça!, una experiència de venda setmanal, directa del productor i 100% ecològica. Es tracta d'una petita fira que s'instal·larà cada dissabte, de 9 a 13.30 h, a la plaça de Sant Joan amb parades de productors locals i ecològics, activitats de conscienciació de consum responsable, i concerts en directe acompanyats de vermut agroecològic.

Els productors locals oferiran verdures diverses, formatge, pa i melmelades. A més, el projecte comptarà amb la participació de restauradors i altres agents que col·laboraran oferint tastos de productes locals.

Cada setmana hi haurà activitats com tallers, contacontes i concerts-vermut. De pagès a plaça! es farà del 16 de juliol a l'1 d'octubre (amb descans el dissabte 13 d'agost per la Festa Major), i en funció de la resposta del públic i dels productors, s'acabarà d'ajustar i perfilar.

Aquest projecte és una iniciativa de suport a projectes agroecològics locals i de desenvolupament de noves iniciatives d'economia social, curosa amb l'entorn natural i el medi ambient i que promou circuits curts de comercialització.

Entre les activitats programades hi ha un concert vermut amb La cuca viu dissabte vinent, 23 de juliol, mentre que els dies 30 de juliol i 6 d'agost hi haurà les actuacions de Criatures i ASMUCA respectivament. El 20 d'agost i el 10 de setembre hi haurà un contacontes infantil, i el 27 d'agost es farà el taller Fem conserves amb tomàquet. El 3 i el 24 de setembre hi haurà un concert vermut amb ASMUCA, i el 17 i el 24 de stembre també es faran tallers. Seran Com aprofitar els aliments i Aprèn a fer pa respectivament.
Finalment, l'1 d'octubre hi haurà el taller Fem un hort al balcó i un concert-vermut amb Toc de swing.

Edicions locals