Antonio Torío deixa el càrrec de regidor de Sumem Parets per desavinences

Discrepàncies amb el cercle de Podem pel que fa a la gestió de la comunicació han estat la causa de la decisió

Política

Parets del Vallès

Després de poc més d’un any com a regidor de Sumem Parets, Antonio Torío ha decidit renunciar a la seva acta de regidor a l’Ajuntament de Parets, que ha posat a disposició del grup municipal. Algunes desavinences amb el cercle de Podem han estat, segons Torío, la causa per prendre aquesta “dràstica” decisió.

Per mitjà d’una carta, Torío exposava dissabte a l’assemblea del cercle local de Podem les causes de la seva dimissió. A la missiva, el regidor afirma que des de fa temps se li ha retret el fet d’haver portat a terme actuacions comunicatives, principalment a les xarxes socials i a mitjans de comunicació, “no ajustades als protocols establerts per la comissió de comunicació” del partit.

Torío admet haver fet aquestes comunicacions, tot i que es pregunta “quins protocols he incomplert quan el pla estratègic de comunicació i els seus protocols es presenten avui [16 de juliol, dia de l’assemblea] perquè siguin aprovades per aquesta assemblea”.

Torío, que havia estat vinculat al PSC, també explica haver rebut retrets per la seva desvinculació del cercle de Podem, tot i que, segons el regidor, l’assistència a les reunions no era una norma.

El regidor admet que deixa el càrrec perquè “sóc una persona amb poca disposició per acceptar disciplines de partit, des de sempre”, i perquè no està disposat a “renunciar a la llibertat individual”. “No puc formar part d’un col·lectiu en què s’exigeix als regidors electes seguir les línies estratègiques marcades fins i tot en converses amb veïns, articles d’opinió, etc.”, conclou Torío, qui presentava la seva renúncia irrevocable.

La renúncia a l’acta de regidor, però, no es faria efectiva fins al 31 d’agost. En lloc seu hauria d’entrar com a regidora Ana Fernández, número 4 de la candidatura de Sumem Parets, qui, segons les mateixes fonts, encara no ha confirmat si acceptaria el càrrec.

El grup municipal agraeix la tasca del regidor
Després que Torío posés l’acta de regidor a disposició del grup municipal de manera irrevocable, Sumem Parets emetia un comunicat agraint “l’entrega que ha mostrat sempre vers el grup, així com la lluita dels valors que ja fa anys que defensa”. Segons el comunicat, Torío “ha estat una figura de referència per a nosaltres i ens ha guiat en el món de la política municipal, ens ha ajudat a créixer com a moviment i a agafar força com a grup municipal”.

Antonio Torío assegura que continuarà “aportant la seva experiència” al grup municipal en tot allò que se li demani. Sumem Parets indica que Torío fa “un pas al costat” i que “continuarem comptant amb l’ajut de Torío”, qui “continua amb la mateixa lluita i ànim reivindicatiu que tots nosaltres, i vinculat al moviment de Podem”.

Edicions locals