Els actes populars i tradicionals, protagonistes de la festa major de Cardedeu

La gresca d'estiu se celebrarà de l'11 al 15 d'agost

Societat

Cardedeu

De l'11 al 15 d'agost els carrers i places de Cardedeu s'ompliran de gresca i de festa major. El cartell –obra de Joan Antoni Martori– i la programació de la festa es van presentar la setmana passada. Enguany la festa incorpora accions per fer accessibles els actes per a persones amb mobilitat reduïda, així com també es promourà una campanya per evitar el sexisme.

Un dels actes principals de la Festa Major d'enguany són els Entremesos del 15, on la cultura popular i tradicional local pren el protagonisme i omple la plaça de l'Església de gegants, bastoners, diables i verro, ball de cintes, trabucaires i sardanes, amb els seus millors balls de lluïment. El mateix dia 15 d'agost, a la tarda, els Petits Entremesos reproduiran els balls de les colles més menudes.

De la programació també en destaca La partida a la pista coberta del parc Pompeu Fabra, un singular espectacle de dansa que enceta la festa major després de la carretillada de diables i que escenifica un original partit de futbol amb expressions de dansa i un toc d'humor.

També destaca l'espectacle Marabunta, de Guillem Albà & The All in Orchestra, un xou de clown, enèrgic i energètic, amb música en directe, el dissabte 13 d'agost a quarts de 12 de la nit. Quant a circ, entre d'altres, destaca l'espectacle Tauromàquia, d'Animal Religion, diumenge a l'aparcament del carrer Dr. Klein, que ha rebut el Premi de circ Ciutat de Barcelona, i a més també actuarà el grup Esne Beltza, un dels més contundents i ballables d'Euskadi el dia 12, o els alemanys Dr. Ring Ding el dia 13, a més de grups de música de nova fornada o els concerts de tarda i nit a la pista coberta del parc Pompeu Fabra.

Festa lliure de sexisme
Enguany, la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Cardedeu impulsa una campanya per combatre el sexisme a les festes populars. Amb els lemes No és no i A Cardedeu: festes lliures de sexisme es promouen adhesius, cartells i pancartes que evoquin a evitar i condemnar les actituds sexistes, especialment durant la festa major.

D'altra banda, alguns actes de gresca seran especialment accessibles. Els Entremesos del 15 i els Petits entremesos del dilluns 15 disposaran d'un espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda, per tal de facilitar que puguin gaudir amb autonomia dels actes més emblemàtics, i el pregó del dijous 11 d'agost serà interpretat simultàniament amb llenguatge de signes per fer-lo més accessible a les persones que pateixen sordesa.

Segons l'Ajuntament, les dues accions suposen gestos simbòlics per fer visible aquesta sensibilitat i sistematitzar-la en properes activitats.

Edicions locals