Urbaser deixarà de prestar el servei de neteja i recollida de residus a Santa Eulàlia

Al gener se'n farà càrrec l'empresa Savosa, del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental

Societat

Santa Eulàlia de Ronçana

El ple ordinari celebrat dijous a Santa Eulàlia va anunciar que l’Ajuntament no renovarà el contracte amb l’empresa de recollida d’escombraries Urbaser SA, un contracte que finalitza el proper 26 de gener. A partir de llavors serà l'empresa Savosa, del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental, la que se'n farà càrrec.

L’empresa pública Savosa, que pertany al Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, serà l’encarregada de gestionar el servei a partir d’aquesta data. Un dels avantatges de Savosa, va explicar l'alcalde, Francesc Bonet, és que no té benefici empresarial i que està exempta d’IVA.

Els primers càlculs determinen que Santa Eulàlia s’estalviarà aproximadament uns 50.000 euros anuals dels 310.000 que actualment s’estan pagant a Urbaser. A més, l’acord amb Savosa permetrà a l’Ajuntament canviar el tipus de contracte un cop es dugui a terme la consulta ciutadana per determinar el tipus de sistema de recollida d’escombraries que es vol implantar al poble.

En els propers sis mesos, l’Ajuntament negociarà els detalls del traspàs entre les dues empreses. Durant el ple també es va anunciar que a partir de l’1 d’agost es llogarà una màquina escombradora que donarà servei al poble.

Un estudi economicofinancer
Un altre punt destacat del ple va ser l’anunci de que a partir del 5 de setembre l’Ajuntament començarà un estudi econòmic i financer –que té els mateixos paràmetres que una auditoria, sense contrastar a tercers– de les arques municipals que el consistori ha encarregat a una empresa privada de la Diputació de Barcelona. Està previst que pel mes de novembre ja estigui finalitzat l’informe. 

Edicions locals