Ingressen a presó dos homes per robar en benzineres del Maresme i del Baix Montseny

Els atracadors ocultaven la cara amb un casc de moto i amenaçaven els treballadors amb una arma de foc

Societat

Santa Maria de Palautordera, Sant Celoni

Els homes van ser detinguts el 9 d’agost quan agents de la comissaria de Banyoles van aturar-los en un control de trànsit rutinari i els van relacionar amb els fets investigats. Un dels detinguts és veí de Palautordera. 

Els Mossos d’Esquadra van iniciar a finals de juliol una investigació per localitzar dos homes que havien participat en tres atracaments amb arma de foc en benzineres del Maresme i del Baix Montseny. Els homes usaven una arma de foc simulada per intimidar els treballadors i fugien del lloc utilitzant vehicles robats.

Els fets es remunten a finals de juliol quan els investigadors van tenir coneixement que s’havien produït tres atracaments, en pocs dies de diferència (el 21, 25 i 29 de juliol), en dues benzineres d’Argentona i una altra de Sant Feliu de Buixalleu. Els autors usaven sempre el mateix modus operandi: robaven un vehicle per desplaçar-se, normalment una motocicleta, i un cop al lloc un d’ells entrava a l’establiment i, amenaçant amb una arma de foc, reclamava els diners de la caixa. L'atracador es cobria la cara amb un casc de moto per no ser reconegut. El botí aconseguit en els tres robatoris violents ascendia a 1.500 euros i diversos números de loteria.

Els homes van ser detinguts el 9 d’agost quan agents de la comissaria de Banyoles van aturar-los en un control de trànsit rutinari i els van relacionar amb els fets investigats. Els homes, de 26 i 49 anys, són de nacionalitat espanyola i veïns de Mataró i Palautordera.

Gràcies a la detenció dels dos presumptes atracadors els agents van localitzar diversos indicis que els relacionaven amb els fets que s’estaven investigant. De fet, dins el vehicle hi havia una motocicleta que constava com a sostreta. En un escorcoll més detallat es va localitzar dins la furgoneta roba, cascos de motocicleta, eines i una pistola detonadora amb tres cartutxos de fogueig.

Arran de la investigació els agents van relacionar un dels detinguts amb tres robatoris amb intimidació exhibint arma de foc, amb un delicte de furt d’us de vehicle a motor i un delicte de danys, ja que va cremar una de les motos sostretes. L’altre detingut va ser relacionat amb un dels robatoris amb intimidació en una de les benzineres.
Els homes van passar a disposició judicial el 12 d'agost i el jutge va decretar-ne l’ingrés a presó.

Edicions locals