El nou cementiri de Martorelles i Santa Maria de Martorelles entra en funcionament

Els ajuntaments faran una jornada de portes obertes a l'equipament aquest dissabte 3 de setembre

Societat

Martorelles, Santa Maria de Martorelles

Els veïns de Martorelles i Santa Maria de Martorelles ja disposen del nou cementiri mancomunat ubicat al terme municipal de Martorelles. Un any i mig després dels terminis previstos, finalment, el passat 5 d'agost, el president de la Mancomunitat Intermunicipal de Martorelles i Santa Maria de Martorelles i alcalde de Martorelles, Marc Candela, signava el decret de posada en marxa de l'equipament, que farà una jornada de portes obertes a la ciutadania aquest dissabte.

El nou equipament, al qual s’hi accedeix per la continuació del carrer de Cadí a l’alçada de Ronda Nord, té una superfície total de 5.497,35 metres quadrats i compta amb 198 nínxols i 55 columbaris. El cementiri es troba integrat a l’entorn, amb parets de color terrós, murs amb gabions de pedres, vegetació autòctona i cobertes vegetals amb plantes sedoses de la zona. 

Aquesta és la primera de les tres fases del projecte. Segons Candela, “tot i que els nínxols i columbaris construïts són els que preveia la primera fase, s’ha fet el moviment de terres per les dues següents que es posaran en marxa quan s’hagi d’ampliar el cementiri”. Les següents fases del projecte contemplen una ampliació de fins a 600 nínxols en una superfície de 8.700 metres quadrats.

Ara, després de més de 2 anys de la seva adjudicació i d'unes obres que s'han allargat un any i mig sobre els terminis previstos, el nou cementiri ja està en funcionament i la ciutadania el podrà visitar en una jornada de portes obertes prevista per a aquest dissabte 3 de setembre a les 12:30h.


 

Edicions locals