Les 24 Hores de la Vall del Tenes tindrà 160 pilots

La prova de resistència de ciclomotors coincideix amb les 24 Hores de Barcelona

Esports

Granollers, Lliçà d'Amunt, Montmeló, Parets del Vallès

La 37a edició de les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotors de la Vall del Tenes-Gran Premi Terranova CNC comptarà amb 40 equips i 160 pilots, entre aquests destaquen professionals com Oriol Mena, Javier García Vico i Marc Solà. La competició tindrà lloc el 3 i 4 de setembre al circuit del Pinar de la Riera de Lliçà d'Amunt.

Les 24 Hores, considerades com una de les curses de resistència de motor més dures del món, tornen a la seva cita anual amb la pols, la benzina i l’espectacle que durant el cap de setmana oferiran pilots de l’elit internacional i equips locals, així com cinc formacions italianes atretes per la singularitat de la cursa, la seva exigència tècnica i l’alt nivell de resistència per als pilots i les seves màquines.
 
El Grup 24 Hores, l’entitat organitzadora, torna a obrir la cursa al públic -30.000 persones l’any passat- per tal que gaudeixi d’un esdeveniment de país i referent internacional del motociclisme. Durant tot el cap de setmana, el circuit s’omplirà d’activitats lúdiques –tirolina solidària, concerts, animació infantil, II Milla Solidària Canina Terranova CNC, etc.- i esportives gratuïtes, entre les quals destaquen els 90 Minuts de Resistència Joves Promeses de la Vall del Tenes, una cursa per a pilots d’entre 6 i 15 anys.
 
Dues proves del motor al Vallès Oriental
L'acte de presentació de les 24 Hores de la Vall del Tenes va tenir lloc ahir al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, i va coincidir amb la presentació de les 24 Hores d'automòbil de Barcelona-Trofeu Fermí Vélez 2016 del Circuit de Barcelona-Catalunya.

La 18a edició de les 24 Hores de Barcelona-Trofeu Fermí Vélez comptarà amb una graella de 65 equips (62 estrangers) i més de 260 pilots en una cursa que arrencarà a les 12.00h del dissabte 3 de setembre sobre el traçat FIA de 4,655 km. La tradicional prova de resistència del Circuit atraurà pilots de 15 nacionalitats diferents, una tendència que confirma la internacionalització de la prova en els darrers anys de la mà de Creventic, promotors de les 24HSERIES, una sèrie internacional FIA on estan inscrites les 24 Hores de Barcelona. Els països representats seran Alemanya (14), Anglaterra (11), França (9), Països Baixos (7), Suïssa (6), Espanya (3), Bèlgica (3), Àustria (3), Dinamarca (2), República Txeca (2), Singapur (1), Líban (1), Lituània (1), Luxemburg (1) i Rússia (1).
 
Entre els tres equips estatals, destaca l’integrat per la pluricampiona Laia Sanz, que tornarà a participar amb l’equip Baporo Motorsport (Seat Leon Cup Racer/TCR) al costat de Francesc Gutiérrez i Jaime Font.

Edicions locals