Comencen les obres del Centre de Suport Social de Palautordera

Es preveu que les obres de construcció s'acabin a l'octubre i s'ha pensat en un centre d'envelliment actiu

Societat

Santa Maria de Palautordera

El Centre de Suport Social de Santa Maria de Palautordera és a punt de convertir-se en una realitat al municipi. L’empresa Teyco ja ha començat les obres que es preveu que estiguin acabades el pròxim mes d'octubre.

El nou Centre de Suport Social és un projecte que l'Ajuntament ha treballat conjuntament amb l'Assemblea de Creu Roja Sant Celoni i Baix Montseny amb la finalitat de donar sortida a les necessitats de les persones grans. Per aquest motiu, s'ha pensat en un centre d'envelliment actiu, ja que, segons els responsables municipals, "envellir és créixer i prevenir és viure" i, d'aquesta manera donar l'oportunitat a la gent gran de conèixer altres persones, compartir, riure, passar-ho bé i també aprendre.

El centre s'ubicarà al carrer Empordà, cantonada amb el passeig del Remei, i desenvoluparà activitats per a persones majors de 65 anys. D'una banda servirà per detectar necessitats bàsiques com alimentació, salut, falta de xarxes familiars i/o socials i suport d'acompanyament a les activitats de la vida diària com per exemple les visites mèdiques.

D'altra banda es faran activitats com tallers, xerrades, sortides lúdiques i activitats de relació amb l'entorn. També activitats relacionades amb el deteriorament cognitiu amb tallers i exercicis de memòria, així com també es promourà la salut fent exercici físic amb caminades, tallers i salut constant amb seguiment dels casos de salut delicada, mesures de tensió o recomanacions.

Finalment, el centre també previndrà riscos associats a l'edat madura i potenciarà els coneixements, capacitats i actituds relacionades a un envelliment òptim des d'un enfocament biopsicosocial.

Edicions locals