Les ANC del Vallès Oriental omplen més de 100 autocars per a les manifestacions de la Diada

Els responsables territorials atribueixen la davallada de vehicles respecte a altres anys a la descentralització de l'acte

Societat

Més d'un centenar d’autocars sortiran diumenge de diverses poblacions del Vallès Oriental per participar en les manifestacions de l’Onze de Setembre que, un any més, organitzen conjuntament l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium. Després de la Via Catalana del 2013, la V del 2014 i la Via Lliure del 2015, enguany s’han proposat d’omplir cinc vies a les ciutats de Salt, Lleida, Tarragona, Berga i Barcelona.

Les persones que assisteixin a la manifestació de Barcelona amb les ANC del Vallès Oriental els tocarà omplir el tram 41, entre la plaça Tetuan i el carrer Casp, un tram del traçat marcat enguany per a la manifetsació que es farà al passeig Lluís Companys i passeig de Sant Joan fins a la Diagonal.

Menys participants
La crida de les entitats independentistes a la participació aquesta darrera setmana ha accelerat les inscripcions que, a falta d’una setmana eren inferiors a les de l’any passat. Les ANC vallesanes també han detectat una davallada dels inscrits per anar a la Diada amb els autocars noliejats per les sectorials.

De fet, les ANC del Vallès Oriental ompliran uns 115 autocars pels 170 que van necessitar l’any passat. Granollers, amb 12 autocars; Mollet i Caldes, amb 10; la Garriga amb 7; i Cardedeu, amb 6, són els municipis que més vehicles han reservat per a la tarda de la Diada. 

Els responsables vallesans de l’Assemblea atribueixen la davallada d’inscripcions a la descentralització de l’acte d’enguany. “Molta gent ha preferit inscriure’s pel seu compte i participar a altres trams que no siguin el de Barcelona”, apunta Adolf Sanromà, responsable de l’ANC de Mollet, qui creu que aquells que no participen “per cansament” són un percentatge baix. 

D'altra banda, les colles castelleres de Caldes, Mollet i Granollers també participaran a la jornada reivindicativa, de la mateixa manera que ho faran els geganters i la colla bastonera de Canovelles.Edicions locals