Vallgorguina talla el subministrament d'aigua quatre hores al dia

Els veïns del nucli urbà i de Can Puigdemir no tindran accés al servei de 16 a 20 h

Societat

Vallgorguina

El nucli urbà de Vallgorguina i la urbanització de Can Puigdemir no tindran accés al servei d'aigua de quatre de la tarda a vuit del vespre fins que no millorin les reserves d'aigua als pous de la població. La sequera ja ha propiciat que les darreres setmanes s'hagin hagut de reomplir els dipòsits amb cisternes, però ara s'opta per les restriccions arran de l'augrejament de la sequera. 

El tall del subministrament s'ha decidit com a mesura d'urgència per afrontar la sequera i la falta de pluja, que ja ha obligat, des de finals de juliol, a subministrar aigua als veïns a partir de camions cisterna que han anat reomplint el dipòsit per a l’abastament.

En anys anteriors aquesta mateixa situació es produïa en finalitzar l’estiu quan baixaven les reserves, però la falta de pluges ha propiciat que els pous dels qual s’abasteixen els dipòsits de la pujada del cementiri i de Can Puigdemir ja no aportin cabal suficient.

De fet, a finals de juliol ja calien tres cisternes diàries per reomplir el dipòsit, però aquests últims dies la situació s'ha agreujat fins al punt que ja calien fins a vuit cisternes diàries, d'uns 15.000 litres cada una, per mantenir el nivell.

Arran d'això, l'Ajuntament ha decidit aplicar restriccions en l'accés al servei d'aigua fins que la situació no millori i els pous puguin regenerar-se, així com també ha promogut mesures d'estalvi i ha prohibit el reg de jardins.  

Edicions locals