Granollers tindrà una de les 15 noves delegacions de l'Agència Tributària Catalana el 2017

El secretari d'Hisenda ho ha detallat avui, dimecres, al Parlament

Economia

Granollers

L’Agència Tributària de Catalunya (ATC) comptarà amb 15 noves delegacions al juliol del 2017, una de les quals a Granollers. Així ho va anunciar dimecres el secretari d’Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó, durant la compareixença a la Comissió d’Economia i Hisenda del Parlament per informar sobre el projecte de la nova ATC i la futura Hisenda catalana. “La voluntat del Govern és assumir totes les funcions tributàries que el marc autonòmic ens atribueix estatutàriament i preparar els fonaments de la futura hisenda catalana”, assegurava Salvadó.

Les noves delegacions, que com Granollers se sumaran a les quatre que ja té a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, suposen el desplegament de l’Agència arreu del territori català, i un pas més cap a la construcció de la hisenda pròpia. Per al secretari d’Hisenda, aquest desplegament territorial és un element “imprescindible” en el moment que l’ATC assumeixi les funcions de recaptació executiva dels contribuents que tinguin deutes pendents amb l’administració –com ara sancions de trànsit o deutes amb ajuntaments-, i la gestió directa completa dels impostos cedits –Transmissions patrimonials (ITP) i Actes jurídics documentats (AJD), i Successions i Donacions (SD)- que actualment liquiden, a part de l’ATC, els registradors de la propietat.

Segons Salvadó, per determinar l’emplaçament de les oficines liquidadores s’han tingut en compte el volum d’habitants del territori d’influència de l’oficina; la distribució d’activitats amb transcendència tributària; el nombre i la distribució territorials dels treballadors de les 53 oficines liquidadores que dirigeixen els registradors de la propietat, i la divisió administrativa del país.

Els municipis que comptaran amb una d’aquestes noves delegacions de l’ATC, a més de Granollers, són Barcelona (amb l’oficina del Barcelonès Nord), Terrassa, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Vilafranca del Penedès, Mataró, Manresa, Vic, Santa Coloma de Farners, la Bisbal d’Empordà, Figueres, la Seu d’Urgell, Reus i Tortosa.

El secretari d’Hisenda ha destacat que el balanç econòmic del desplegament de les 15 noves delegacions de l’ATC suposarà un estalvi  de 17,2 milions d’euros anuals –en despesa de personal i d’oficines.

Edicions locals