La Universitat Popular de Granollers inicia el curs amb una xifra rècord de 240 matriculacions

La majoria dels cursos d’aquest primer trimestre començaran entre la setmana que ve i primers d’octubre

La Universitat Popular de Granollers (UPG) iniciarà a partir d’aquest dissabte les classes del curs 2016-2017 amb una xifra rècord de 240 matriculacions. Encara per tancar les llistes definitives, el seu president, Mariano Fernández, ha donat a conèixer aquestes dades a l’acte de presentació que ha tingut lloc aquest dijous al vespre a la sala l’Aplegador de Roca Umbert Fàbrica de les Arts, plena de gom a gom. 

Després de saludar els nous alumnes i agrair-lis “la confiança dipositada”, el president de la Universitat Popular s’ha referit als objectius que pretenen assolir en aquest tercer any. Per Fernández “la nostra proposta es presenta com una més dins la gran quantitat de bones iniciatives que ofereix Granollers en el camp de l’educació i el lleure”. En aquest sentit, ha mostrat la seva “grata sorpresa” en comprovar el considerable nombre d’alumnes que “tornen a repetir, un fet que poso en l’haver dels professors, els autèntics protagonistes d’aquesta iniciativa que com el seu nom indica vol ser popular i oberta a tothom”.

Els professors que impartiran classes són:  Orland Mena, Francesc Viñas, Xavier Guijarro, Núria Escrig, Marta Pastor, Fèlix Rabal, Mariano Fernández, Teresa Sánchez, Anna M. Ribalta, Mercè Borràs,  M. Antònia Morató, Albert Puig, Felisa Sánchez, Joan Méndez i Josep Lluís Sampere. 

Alumnes de tota la comarca
En total hi ha un vintena de cursos: Història del món, de la literatura a les altres arts, els gèneres literaris, paradigmes del coneixement i de l’acció, formació en promoció, la psicoanàlisi i la teràpia sistemàtica, art i pensament, matemàtiques del dia a dia... En aquest tercer any, l’oferta formativa, en la qual participen alumnes de diversos municipis de la comarca, compta amb noves disciplines, cas de la dansa lliure, el teatre social, la sociologia i l’economia.

Durant els propers dies la secretaria de la Universitat Popular intentarà encabir els alumnes que configuren la llista d’espera, ja que encara hi ha alguns cursos que presenten places vacants.

Tot i que hi ha algunes disciplines que es començaran a impartir aquest dissabte, la majoria de les classes s’iniciaran entre la setmana que ve i primers d’octubre. Al llarg del curs es faran, ha dit Fernández, “diverses activitats complementàries de caràcter cultural i social”.

En nom de la UPG, el seu president ha agraït l’Ajuntament “l’extraordinari recolzament que ens dóna cada any”, un suport que es concreta especialment en la cessió de diversos locals i sales per impartir les classes (CTUG, biblioteca, antic Gra i IES Antoni Cumella).

Edicions locals