El castell de Montbui reviu aquesta tardor amb un festival de jazz

Els municipis de l'antiga Baronia de Montbui organitzen conjuntament el cicle de concerts per vitalitzar l'espai

Cultura

Bigues i Riells

Els municipis que antigament formaven part de la Baronia de Montbui –Bigues i Riells, Sant Feliu de Codines Santa Eulàlia de Ronçana, Lliçà d’Amunt, Caldes de Montbui i l’Ametlla del Vallès– impulsen un festival de jazz de manera conjunta per obtenir finançament per restaurar les ruïnes de l’antic castell de Montbui.

Les ruïnes del castell medieval de Montbui es troben al cim del turó de la urbanització Castell de Montbui a l'extrem nord-occidental del terme de Bigues. L’espai està declarat com a Bé d’interès cultural i està catalogat com a Bé cultural d’Interès Nacional (BCIN) del Patrimoni Cultural Català.

Actualment el castell es troba en estat de ruïnes i, per això, s'han planificat diverses intervencions i sol·licitat ajuts per aturar el procés de deteriorament del monument, protegir els elements constructius i arranjar els espais d'accés i ús.

Per obtenir finançament extra per tirar endavant aquestes intervencions i per vincular alhora a aquest conjunt patrimonial un projecte cultural, els ajuntaments dels municipis que formaven part de la Baronia han impulsat un festival de jazz a les instal·lacions del castell.

El festival començarà aquest diumenge, 25 de setembre, amb l'actuació de Clara Sallago Quintet, a les 12 h, que presentarà Cantos de Hidra. La resta d’actuacions seran el 8 d’octubre (19 h) amb Meritxell Chiva Sextet; el 15 d’octubre (19 h) amb l'Escola de Música de la Vall del Tenes; i el 22 d’octubre (19 h) amb Violeta Curry Quartet. Una hora abans dels concerts es farà una visita guiada al castell.

Edicions locals