El parc de bombers del Figaró es traslladarà a la Garriga a la primavera

El nou equipament ocuparà una nau de 500 metres quadrats al polígon de Can Terrers

Societat

Ametlla del Vallès, Figaró-Montmany, la Garriga

La Garriga tindrà un nou parc de bombers abans de l'inici de la temporada d'estiu. Així ho han acordat els diversos municipis als quals dóna servei actualment el parc de bombers voluntaris del Figaró, una instal·lació que actualment es troba en un estat força deteriorat i que durant els pròxims mesos es traslladarà al polígon de Can Terrers de la Garriga.

L'Ajuntament de la Garriga ja ha llogat la nau que ocuparà el nou parc de bombers, un espai de prop de 500 metres quadrats que s'habilitarà per acollir la cotxera, les oficines i l'habitatge que solen utilitzar els bombers per dur a terme la seva activitat. 

El projecte d'adequació de l'espai anirà a càrrec de l'Ajuntament de la Garriga, que ha liderat aquest projecte en la mesura que és el municipi amb més habitants als quals dóna servei el parc. Els equipaments de l'interior, així com el mobiliari i les telecomunicacions aniran a càrrec de la Generalitat.

Actualment el parc està situat al Figaró, i compta amb 25 bombers voluntaris. Està considerat com un parc estratègic perquè està situat a l’eix de la C-17, entre els parcs de bombers de Granollers i Vic –de manera que garanteix una resposta en cas d'emergència en poblacions situades entre les capitals del Vallès Oriental i Osona– i perquè cobreix dos grans espais naturals: el Montseny i els cingles de Bertí.

Dimecres passat, la nova instal·lació va rebre la visita del director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments de la Generalitat, Juli Gendrau, així com de representants dels bombers voluntaris de Figaró, que van donar el vistiplau al nou equipament.

Edicions locals