En marxa la Taula per al Desenvolupament Econòmic i l'Ocupació del Vallès Oriental

El Consell Comarcal aprova la creació d'aquest ens per revitalitzar l'economia vallesana

Economia

Amb el vot favorable dels 30 consellers comarcals, el ple del Consell Comarcal de dimecres passat va aprovar el contingut i la signatura del conveni per a la creació de la Taula per al Desenvolupament Econòmic i l’Ocupació del Vallès Oriental - El Vallès Oriental Avança.

Des del Consell Comarcal es considera necessari donar un nou impuls a la concertació social a escala comarcal, fruit del més ampli consens polític, patronal i sindical, i per això va acordar subscriure el conveni per la creació de la Taula per al Desenvolupament Econòmic i l’Ocupació del Vallès Oriental amb l'objectiu de promoure la qualitat de l’ocupació i la competitivitat de l’economia al Vallès Oriental.

El document aprovat, basat en una proposta inicial de CCOO Vallès Oriental, Maresme i Osona, Pimec Vallès Oriental, la Unió Empresarial Intersectorial-Cercle d’Empresaris i la UGT Vallès Oriental, aposta per un pacte industrial comarcal que treballi per a la reindustrialització, el sòl industrial i els serveis necessaris, la situació del sòl, la captació de nova indústria i la internacionalització de la industria comarcal.

També establirà el mapa de la formació per tal de detectar mancances i trobar solucions per a la millora de la formació comarcal i treballarà per adequar les infraestructures en matèria de comunicacions, ja siguin de tipus comercial, cultural o esportiu, així com les infraestructures socials (equipaments bàsics): escoles, hospitals, centres cívics, casals d’avis, centres esportius, etc.

La Taula per al Desenvolupament Econòmic i l'Ocupació també se centrarà en la cerca dels incentius necessaris per millorar la qualitat i la quantitat de la ocupació de la comarca, així com en l'ajuda a les persones que cerquen feina per al reciclatge, l’autoocupació i l’emprenedoria. 

Finalment, la Taula també vetllarà per la diversificació econòmica, i estudiarà els potencials i la situació turística, hotelera i comercial de la comarca, així com del primer i tercer sector. L'organisme farà propostes per revitalitzar aquests sectors productius i plans específics sectorials.

Pel que fa als vuit representants de l’administració a la comissió executiva –un representant per grup més un del Consell Comarcal– seran nomenats pel ple del Consell Comarcal.Edicions locals