El Club d'Escacs Mollet, protagonista de la Festa Catalana

L'equip molletà rep el trofeu com a campió de la Divisió d'Honor de Catalunya i queda subcampió del català de partides ràpides

Esports

Mollet del Vallès

El Club d'Escacs Mollet va ser el protagonista de la Festa Catalana d'Escacs, que va celebrar-se diumenge a les instal·lacions de l'Escola Sant Gervasi. El club, que va ser l'organitzador de la jornada que impulsa la Federació Catalana d'Escacs, va rebre el trofeu com a campió de la Divisió d'Honor Catalana –màxima categoria estatal– i va quedar subcampió de l'absolut de partides ràpides. "Va ser un autèntic èxit. Tot va sortir impecable a nivell organitzatiu. A més, vam quedar subcampions del torneig que es va celebrar i vam rebre el Trofeu de Divisió d'Honor", remarca el president de l'entitat, Ramón Caro.

Al campionat de partides ràpides van participar prop de 400 jugadors entre un total de 88 equips –cada conjunt tenia com a mínim 4 jugadors–. Després de 9 rondes, el Club d'Escacs Mollet va quedar subncampió amb un punt menys que el guanyador, el Club SCC de Sabadell. L'equip molletà estava format pels mestres internacionals, Leonardo Valdes i Pere Garriga; el mestre FIBE, Cristian Fernández i el Mestre Català, Javier Amores. "Hem de tenir en compte que l'equip sabadellenc era més fort amb dos grans mestres, un mestre internacional i un mestre FIBE. Només vam perdre d'un punt", admet Caro, que adverteix que el palmarès de l'entitta ha fet podi en els darrers tres campionats de partides ràpides, amb dos subcampions i fa dos anys amb un tercer lloc.

Tot i que el gran moment de la jornada va ser quan l'equip molletà va rebre el guardó com a campió de la Divisió d'Honor de Catalunya, de mans del president de la Federació Catalana d'Escacs, Antoni Ayza. "Va ser molt maco i emotiu perquè va ser a casa aquest lliurament. El mateix president ens va dir que això era molt important i que pocs clubs ho aconsegueixen per la seva dificultat. Per a nosaltres és el primer títol", augura el responsable molletà.

Pressupost de 6.000 a 8.000 euros
Per intentar assolir, novament, el campionat de Divisió d'Honor, el club fa una crida per intentar cercar nous patrocinadors. "Per poder competir necessitem uns 6.000 o 8.000 euros. L'any passat vam rebre ajuts anònims, enguany ens agradaria rebre un suport econòmic d'una gran marca però estem oberts a qualsevol proposta", diu Caro, que admet de la poca repercussió que tenen els escacs: "Els escacs tenen molt poca presència. Tot i que els seus termes es fan servir a notícies, publicitat... però mediàticament, no. i això és complicat de capgirar". 

L'absolut català començarà el gener de 2017, però durant l'estiu es va celebrar el Campionat d'Espanya de Segona Divisió i que el club molletà no s'hi va poder presentar. "Sobretot per una falta de diners. Ja en tenim prou amb el català, però clar, si aconseguim un patrocinador fort, com tenen altres equips d'arreu l'estat espanyol, doncs ho podríem plantejar. Ara per ara, l'objectiu és formar equip competitiu per a la Divisió d'Honor"", diu Ramón Caro.

A banda de l'equip de Divisió d'Honor català, l'entitat compta amb una vuitantena de jugadors, que els hi situa entre els deu millors clubs de Catalunya.


Edicions locals