Un veí de l'Ametlla, detingut per cultiu de marihuana

Es van intervenir un total de 78 quilos de marihuana apta per a la venda, amb un valor al mercat il·lícit de 340.000 euros

Societat

Ametlla del Vallès

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Badalona van detenir, el 28 de setembre, quatre homes que formaven un grup criminal organitzat i especialitzat en el cultiu de marihuana a Sant Adrià de Besòs. Els detinguts, de nacionalitat espanyola, tenien entre 38 i 42 anys i eren veïns de Premià de Mar, l’Ametlla del Vallès i de Barcelona.

La investigació es va iniciar a mitjan juliol arran d’una informació que van rebre els Mossos sobre la possible existència d’una plantació de marihuana en un local de Sant Adrià. Arran de les investigacions es va localitzar una gran nau al polígon industrial Montsolís a Sant Adrià de Besòs perfectament equipada pel cultiu i l’emmagatzematge de marihuana, i en un contenidor proper, a més, també hi havia eines i materials compatibles amb la cura i el cultiu de marihuana. 

La nau estava dividida en tres plantes habilitades per contenir una plantació a gran escala. Dins la nau, els agents van localitzar prop de 1.400 plantes de marihuana i diverses caixes de cabdells en procés d’assecament. En total es van intervenir 260 quilos d’aquesta substància en brut, això suposaria uns 78 quilos nets que tindrien un valor en el mercat il·lícit de 340.000 euros.

La investigació també va permetre identificar els components del grup que estarien portant a terme l’activitat. De fet, dins la nau hi estaven treballant quatre persones, vestits amb monos de treball i mascaretes, que van ser detingudes per delictes contra la salut pública i per pertinença a grup criminal. El grup va passar a disposició judicial el divendres 30 de setembre i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs pels quatre detinguts, un dels quals és veí de l'Ametlla.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Edicions locals