Desarticulada una organització criminal que es dedicava a cultivar marihuana

Desmantellades quatre plantacions de marihuana i localitzades substàncies estupefaents amb un valor de 259.924 euros al mercat il·lícit

Societat

Ametlla del Vallès, Caldes de Montbui, Lliçà d'Amunt, Sant Pere de Vilamajor

Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Terrassa han liderat una operació policial que ha permès desarticular una organització criminal especialitzada en el cultiu i la distribució de marihuana. El grup distribuïa la mercaderia a una associació cannàbica de Barcelona, entre altres destinacions; els investigadors sospiten que una part també es distribuïa al mercat europeu.

Els agents han fet 12 entrades i escorcolls en diverses localitats de la Regió Policial Metropolitana Nord, en concret 2 a Canet de Mar, 2 a l’Ametlla del Vallès, 1 a Dosrius, 1 a Sant Pere de Vilamajor, 2 a Lliçà d’Amunt, 1 a Caldes de Montbui i 3 a Barcelona. Arran d’aquestes entrades, s’han detingut 19 persones de nacionalitat espanyola com a presumptes autors d’un delicte de pertinença a grup criminal, tràfic de drogues, tinença il·lícita d’armes, defraudació de fluid elèctric i un delicte de blanqueig de capitals.

La investigació es va iniciar el 8 de juny quan els agents van identificar un domicili de Terrassa on es cultivava marihuana i on es van localitzar 1.900 plantes i es van detenir 3 persones. Fruit d’aquesta operació, els agents van recollir indicis per investigar una organització criminal formada per 19 persones, que feia prop de 2 anys que actuava i que es dedicava al cultiu de plantes de marihuana i a la seva distribució.

En el decurs de la investigació els agents van saber que el grup tenia cultius de marihuana distribuïts en diverses poblacions i que la marihuana recollida per al consum tenia diverses destinacions: un era una associació cannàbica de Barcelona: i l’altre, encara en fase d’investigació, el mercat europeu.

Els membres de l’organització tenien les tasques clarament  distribuïdes i alguns d’ells duien armes de foc.

Divendres passat, amb l’autorització del jutjat número 1 de Terrassa,  els investigadors van coordinar, amb el suport d’altres unitats, 12 entrades i registres simultànies. Aquestes entrades, que van començar als volts de les 4 de la matinada, van culminar amb la detenció de 19 persones i 4 més investigades. També es van comissar 1.361 plantes, 47.178,80 grams de cabdells de marihuana amb un valor al mercat il·lícit de 230.670,10 euros, 4.819,45 grams de haixix amb un valor al mercat il·lícit de 29.254 euros i, a més, 146.993 euros en efectiu i 2.440 dòlars americans.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions. El grup va passar a disposició judicial diumenge i el jutge va decretar l’ingrés a presó per a set dels detinguts, la resta van quedar van quedar en llibertat amb càrrecs.

Edicions locals