Parets i Granollers impulsaran l'expansió del vehicle elèctric

Els dos ajuntaments dissenyen accions conjuntes per fomentar l'economia a l'entorn del Circuit i preservar el medi ambient

Societat

Granollers, Parets del Vallès

Els equips de govern de Parets i Granollers van reunir-se dimarts al vespre a l’Ajuntament de Parets per tractar diversos temes d'àmbit supramunicipal comuns entre les dues poblacions, “dos pols d’activitat industrial importants a la comarca amb interessos comuns que obliga a pensar estratègies conjuntes i a treballar de manera transversal per sumar i tenir més força”, deien els alcaldes.

Entre els temes que es van tractar a la reunió hi havia el desenvolupament d’un programa conjunt pel que fa al Pla Director del Circuit i el projecte Motorsport. “Volem tirar endavant projectes que generin economies al voltant del motor”, deia Sergi Mingote, qui explicava que "alhora també apostem per la sostenibilitat i la cura del medi ambient”.

L'alcalde de Parets explicava que "Granollers, Montmeló i Parets estem avançant en el Pla Director del Circuit per generar economia i ocupació al voltant del món del motor”, de manera que els tres ajuntaments incorporaran als pressupostos de 2017 un projecte europeu per impulsar, juntament amb operadors del món del motor, “accions per col·locar el Circuit a l’epicentre de l’economia del territori i impulsar el vehicle elèctric”, deia Mingote.

Sobre això, l’alcalde afegia que “en el marc d’aquest projecte europeu (PECT) comprarem cotxes, motos i bicis elèctriques per a les flotes municipals i els cossos de seguretat i habilitarem nous punts de recàrrega elèctrica", deia, "un salt de qualitat en la cura del medi ambient".

Sobre qualitat de l’aire i la preservació del medi, Mayoral explicava que “tenim un problema amb el CO2, i cal fer un treball conjunt –ja són 14 municipis de la comarca que treballen conjuntament– per plantejar alternatives a la Generalitat perquè exerceixi amb diligència les seves competències en temes ambientals". “El territori ha de posar en valor la sostenibilitat i la cura de l’entorn, i els ajuntaments tenen molt a dir-hi”, afegia Mingote.

Més enllà del foment de l’economia i l'aposta pel medi ambient, la reunió entre els dos equips de govern també va tractar aspectes d’infraestructures, com l’estat de l’ampliació i la variant de la C-17, el desdoblament de la R3 i altres qüestions estratègiques tractades a l’associació Xarxa C17.

Edicions locals