"Aquesta temporada serà l'última"

Isidre Safont 'Safa' segueix en actiu amb el sènior de l'Handbol Sant Fost amb 58 anys, a la Segona Catalana

Esports

Sant Fost de Campsentelles

Ningú a l'Handbol Sant Fost es creu que aquesta sigui l'última temporada en actiu d'Isidre Safont, més conegut com a Safa. El pivot de l'entitat baixvallesana és un jugador únic perquè segueix amb fitxa de sènior tot i haver bufat ja 58 espelmes. Des de fa unes temporades, Safont comença el curs esportiu entrenant amb el sènior masculí, però sempre acaba jugant. "Començo per si de cas. Després si l'equip necessita algun jugador de reforç aquí hi sóc. Això és el que em va passar la temporada passada, que vaig jugar gairebé tots els partits de la segona volta. Enguany, ja veurem", admet Safa, que sempre diu: "aquesta serà l'última temporada".

El vincle de Safa amb l'handbol Sant Fost és de tota una vida. Amb 12 anys va iniciar-se al pavelló santfostenc i des d'aleshores sempre ha jugat de pivot amb l'equip baixvallesà, excepte unes temporades que va jugar al Martorelles –perquè no hi havia sènior a Sant Fost–, quan feia el servei militar a Càceres o quan va superar un càncer de testicle. Amb el Sant Fost ha jugat a totes les categories, menys a Divisió d'Honor, ara coneguda com a Asobal. "Aquella temporada no vaig tenir fitxa de l'equip de Divisió d'Honor, tot i que vaig jugar les fases d'ascens i posteriorment amistosos. Estic molt orgullós de tot plegat", recorda somrient Safont.

L'esportista, ja prejubilat, encara té corda i ganes per seguir vinculat amb l'handbol. "Això sempre i fins que el cos em digui prou. Em trobo bé entrenant amb el sènior i amb l'equip de veterans. Tot i que sóc conscient que el jovent és qui ha de treure les castanyes a pista", diu somrient Safa, que admet, tímidament, que allà on va hi ha sempre algú que se li apropa "i em diuen elogis, és un orgull".

Jugador, familiar i directiu
La trajectòria esportiva d'Isidre Safont va estar marcada als anys noranta quan la Federació Catalana d'Handbol va donar-li immunitat per jugar allà on vulgui. "Un jugador quan fa més de 10 partits en una categoria, no pot anar a una altra. Jo en canvi tinc un escrit de la Federació que em permet jugar allà on vulgui, sense tenir cap tipus de sanció l'equip o jo limitació. Per això jugo amb els veterans i el sènior, sense problema", remarca Safont, que és una carta única, com el seu cas.

Dins el vestidor ha compartit hores d'entrenament i de partits amb centenars de jugadors. En aquest grup entra la seva família, com el seu nebot o els seus dos fills. A més, forma part de la directiva, "que som una colla d'amics", diu Safont, que fa tasques de tresorer des de fa unes temporades de la junta presidida per Miquel Subirats. "Ser directiu et dóna una altra mirada de l'esport", reconeix, tot i que segueix, més que mai, la seva tasca esportiva. "La temporada passada vaig jugar més que mai", adverteix Safa, que va compaginar el sènior, l'equip de veterans del Sant Fost i el conjunt Cat45, amb el que va disputar l'Europeu de veterans. "No vam passar de la fase de grups. Ara ens preparem per disputar el 2017 l'Europeu de Gondomar (Portugal)", hi remarca. Isidre Safont, incombustible, segueix amb projectes i temporades per endavant d'handbol.


 

Edicions locals