El PSC apuntala el govern en minoria de Sant Fost amb un acord de governabilitat

El regidor socialista, Juan Álvarez, donarà suport a l'executiu santfostenc, tot i que, d'entrada no en formarà part

Política

Sant Fost de Campsentelles

El fins ara govern en minoria d’Independents Units per Sant Fost (sis regidors) ha arribat a un acord amb l’únic regidor del PSC al consistori, Juan Álvarez, per bastir un acord que permeti la governabilitat del municipi durant la resta de mandat. D'entrada, Álvarez no s'incorpora al govern però no descarta que es puguifer més endavant.

Segons el document signat dijous, “els acords han de prioritzar les polítiques adreçades a la millora de la justícia i la cohesió social, la igualtat d’oportunitats i l’ocupació”. En aquest sentit, un dels punts acordats fa referència a la creació d’un fons d’emergència per a les persones més vulnerables, un aspecte que inclou, entre d’altres, combatre la pobresa energètica, potenciar el menjador social i crear una borsa de treball per a aturats de llarga durada.

Un altre aspecte és la millora de l’accessibilitat, eliminar barreres arquitectòniques, fer manteniment de camins i urbanitzar carrers amb manca de llum o asfaltat. També hi ha un bloc dedicat específicament a projectes per Sant Fost, com urbanitzar els accessos del camí del cementiri, rehabilitar façanes, fer un mapa dels punts on hi ha esllavissades, revisar les zones de difícil accés, dotar d’equipaments infantils i esportius les urbanitzacions, actuar específicament a la Conreria, plantejar la solució d’un traçat alternatiu a la B-500 i estudiar la creació d’empreses municipals per gestionar serveis ara externalitzats. Finalment, un darrer bloc fa referència a la col·laboració amb el municipi de Mollet, i mirar de recuperar conjuntament la llera del riu Besòs o revisar la il·luminació del pont que uneix Mollet amb Sant Fost.

Un acord obert
L’acord –que es manté obert a la incorporació de noves propostes– preveu que aquests punts s’apliquin de manera progressiva i que cada any hi hagi partides pressupostàries per al seu compliment, de manera que al final del mandat s’hagi executat el 100% de l’acord, que té una vintena de punts. Els dos partits crearan una comissió de seguiment de l’acord.

El president d’IUSF, Juan Francisco Fernández, destacava que “hem apostat per aquest pacte perquè les propostes del PSC són positives i realistes”, mentre que el socialista Juan Álvarez, que ha descartat entrar al govern, destacava que “no demanem cap càrrec ni cap contraprestació econòmica, només volem un govern estable que treballi per la millora de Sant Fost i el compliment d’aquests punts”.   

Edicions locals