Montornès aprova el Pla d’Actuació Municipal fins al 2019

Només l'equip de govern, d'ICV-EUiA, va votar-hi a favor

El ple municipal de dijous passat va aprovar, amb els vots favorables de l’equip de govern, l’abstenció de CiU i PP i els vots contraris de PSC, C’s i ERC, el Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2016-2019, el full de ruta que ha de guiar les polítiques municipals durant els propers tres anys.

Segons l’alcalde, José Antonio Montero, “el PAM recull una gran ambició de política social per al municipi en matèries com el benestar i l’ocupació, a més d’una millora de l’espai públic i la construcció i millora d’equipaments”.

A grans trets, el govern municipal preveu una cinquantena d’actuacions, algunes de les quals ja s’estan duent a terme o estan a punt d’acabar, com la remodelació de Can Saurina, la planificació dels equipaments per a la gent gran o la construcció d’un nou centre juvenil, i els propers mesos s’iniciarà la remodelació de l’edifici de Pintor Mir per acollir un centre infantil, la reforma del Teatre Municipal, el desenvolupament de nous equipaments a Can Bosquerons, la reurbanització del parc dels Castanyers o millores a la zona esportiva municipal Les Vernedes, entre d’altres.

Tot i el procés de participació veïnal que va recollir més de 350 propostes –unes 200 de les quals es van incloure al document–, els grups de l’oposició van coincidir a criticar “la falta d’informació, transparència i participació” per part dels grups municipals. L’alcalde els va rebatre que “l’oposició pot fer propostes en qualsevol moment”, deia.

Edicions locals