Un camí de vianants unirà el nucli de Montornès amb el barri de Ca l’Ametller

La Diputació de Barcelona es farà càrrec del projecte, que té un pressupost de 814.000 euros

El passat 27 de setembre es va presentar al veïnat de Ca l’Ametller de Montornès el projecte de construcció de l’itinerari de vianants i la millora del revolt de la carretera BV-5001 que uneix el nucli urbà de la població amb la urbanització de Ca l’Ametller.

El projecte, que afecta un tram de 750 m, preveu la creació d’un itinerari per a vianants amb accés a bicicletes que seguirà paral·lel al traçat de la BV-5001. El nou camí, separat de la carretera per una barrera mixta de contenció, tindrà una amplada de 2 metres i anirà des del final de la vorera de Can Vilaró fins al carrer dels Cirerers, al barri de Ca l’Ametller. Els treballs també permetran fer una canalització soterrada de titularitat municipal per poder prestar, en un futur, servei de fibra òptica.

Adequació del revolt
Les obres, que està previst que s’iniciïn a partir del maig de l’any que ve, inclouen la millora de la seguretat viària al revolt de la carretera, davant del camí de Can Cuberot i de la masia de Ca l’Ametller.

L’actuació es concreta en la reducció de l’amplada dels carrils de circulació a tres metres, l’augment dels sobreamples a les corbes i l’ampliació fins a un metre del voral que hi ha al costat de l’itinerari per a vianants. A més, s’habilitarà un tercer carril de gir a l’esquerra per reordenar els accessos a la urbanització, especialment al camí de Can Cuberot.

Aquesta actuació és una iniciativa de col·laboració entre l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona, que ha redactat el projecte amb aportacions dels serveis tècnics de l’Ajuntament i que executarà l’obra. El cost del projecte serà de 814.210,88 euros i la durada prevista, un cop s’iniciïn, de sis mesos.

Durant el ple, alguns veïns van mostrar els seus dubtes per les característiques del projecte, mentre que l’alcalde, José Antonio Montero, va defensar la millora que aquesta intervenció suposaria per la seguretat de la mobilitat i dels veïns del barri.

Nova vorera
Un altre dels projectes d’urbanització que també estudia la Diputació de Barcelona és la construcció d’una vorera entre el restaurant Casablanca i el pont de l’estació, un tram de la carretera BV-5001 molt utilitzat per persones que fan a peu el trajecte entre el nucli de Montornès i l’estació de tren de Montmeló. En aquest cas, l’Ajuntament ha demanat a la Diputació de Barcelona, titular de la via, que estudiï la viabilitat d’un itinerari per a vianants en aquesta zona, un projecte que de moment està en fase d’estudi i que no té calendari a curt termini.

Edicions locals