Lliçà de Vall celebra una nova edició de la Festa del Glaç

Els pous de Can Gurri seran el centre neuràlgic de la celebració

Cultura

Lliçà de Vall

Els pous de Can Gurri de Lliçà de Vall aquest cap de setmana tornaran a ser l’escenari de la Festa del Glaç, que enguany arriba a la 6a edició i que comptarà amb la col·laboració de més entitats i persones del municipi.

La celebració any rere any ha anat creixent i en aquesta ocasió ja són set les entitats locals vinculades directament a la festa i unes 200 persones entre voluntaris, actors, actrius, cantaires, dansaires...

L’activitat principal serà la representació al bosc de l’obra El carro de gel: crònica del darrer viatge de l’any, que compta amb la col·laboració del grup Xamba Teatre, la Coral de Lliçà de Vall, el Cor de la Vall, l’Associació Polifònica, la Colla Gegantera i el Ball de Gitanes. La direcció artística va a càrrec de Mònica Lucchetti.

De l’obra, creada per a la festa se’n faran representacions cada hora el dissabte 22 de les 17 a les 21 h, i el diumenge 23 d’11 a 14 h. Dissabte a la nit, els gegants i el Ball de Gitanes faran una representació especial i, tot seguit, els Diables de la Vall del Tenes faran un espectacle pirotècnic.

Durant els dos dies de festa, l’era de la masia de Can Gurri acollirà activitats infantils i familiars (jocs tradicionals, tallers, circuits en poni i fer una volta en carro) i un mercat de pagès (antiquaris, artesans, formatges i embotits i mostra d’oficis).

A més, a la masia de Can Gurri hi haurà una exposició d’imatges i records d’aquest espai emblemàtic, així com d’eines de pagès i relacionades amb el cultiu del cànem a Lliçà. Diumenge al migdia es presentarà la cervesa artesana Pous de Glaç 2016 (cervesa i tapa 2 euros), a càrrec de l’Oriol i la Norma de Cervesa Sobretot.

Podeu ampliar aquesta informació a l'edició especial publicada per AraVallès

Edicions locals