El Banc dels Aliments busca voluntaris per al Gran Recapte

L'entitat demana la col·laboració de 1.500 persones del Vallès Oriental per al 25 i 26 de novembre

Societat

El Banc dels Aliments busca voluntaris per tal de portar a terme, els dies 25 i 26 de novembre, el Gran Recapte, una iniciativa solidària que es fa a tot Catalunya amb l’objectiu de recollir aliments per omplir els rebosts de les entitats que proveeixen els més desfavorits.

El Gran Recapte celebrarà la vuitena edició els dies 25 i 26 de novembre, els dos objectius principals de la campanya tornaran a ser recollir aliments nutritius de llarga durada; llet, oli i conserves, a més de sensibilitzar i mobilitzar la població de Catalunya per ajudar a pal·liar la realitat actual de pobresa i precarietat al nostre país. 

Al Vallès Oriental, els responsables d’aquesta proposta comptaran amb 137 centres col·laboradors, la gran majoria mercats i grans superfícies comercials. A Granollers en seran 23. Per portar a terme el recapte amb garanties, el Banc dels Aliments necessita 1.500 voluntaris. Els interessats a col·laborar-hi poden apuntar-se al web www.granrecapte.com.

L’any passat es van recollir a tota la comarca un total de 254.542 quilos d’aliments en 129 punts habilitats de 23 cadenes alimentàries, una xifra que dóna com a resultat l’aportació de 600 grams per habitant, una xifra una mica inferior a la de l’any 2014 en què cada habitant del Vallès va aportar 750 grams.

Els aliments recollits seran distribuïts entre una trentena d’entitats que distribueixen aliments a totes aquelles persones que ho necessiten, la majoria derivades a través dels serveis socials municipals. El total de beneficiaris al Vallès és d’uns 11.500 mensualment. En el cas de Granollers, una bona part dels aliments van destinats a El Xiprer, ja que atén unes 3.000 persones. També reben aliments dos centres més: l’Associació Cultural Maná de les Franqueses i l’Estel del Matí de Granollers.

Com en altres edicions, des del Banc dels Aliments s’aconsella a les persones col·laboradores que aportin els aliments que més es necessiten: oli, llet i conserves (peix i verdures, principalment). El Gran Recapte permet garantir l’estoc d’aliments bàsics per un període mínim de tres mesos. En la passada edició es van aconseguir recaptar 4.642 tones d’aliments bàsics a gairebé 2.500 punts habilitats a 370 municipis, amb la col·laboració de més de 25.000 voluntaris. 

Edicions locals