La Llagosta posa en marxa una campanya contra la violència i la discriminació

Ajuntament i entitats programaran diverses activitats de sensibilització durant els mesos de novembre i desembre

Societat

La Llagosta

Amb l’objectiu de conscienciar els veïns sobre el bon tracte a les persones i sobre el rebuig de la violència i la discriminació, l’Ajuntament i diverses entitats locals de la Llagosta han preparat un ampli programa d’activitats per celebrar durant les properes setmanes els dies internacionals dels Drets de la infància, Contra la violència vers les dones, de la Lluita contra la sida i de les Persones amb diversitat funcional.

Amb el lema Fem un pacte? Tracta’m bé!, la Llagosta celebrarà les properes setmanes diverses activitats per commemorar el Dia internacional dels Drets de la infància (20 de novembre), Contra la violència vers les dones (25 de novembre), de la Lluita contra la sida (1 de desembre) i de les Persones amb diversitat funcional (3 de desembre).

El programa preveu exposicions, tallers i sessions de videofòrum, entre d’altres. A més, el 18 de novembre es commemorarà el Dia internacional dels drets de la infància, amb música, una ponència teatralitzada sobre els drets i els límits, un taller i una representació (Centre Cultural, de 17 a 20 h).

El 25 de novembre, està prevista una jornada de rebuig de la violència masclista (plaça Antoni Baqué, de 10 h a 21 h). S’elaborarà un mandala gegant reivindicatiu, hi haurà estands informatius i una exposició sobre la violència masclista. A més, a partir de les 19 h, se celebrarà l’acte institucional amb la lectura del manifest i diverses entitats protagonitzaran activitats reivindicatives.

L’1 de desembre, la plaça Antoni Baqué acollirà diferents actes amb motiu del Dia internacional de la Lluita contra la sida. S’hi muntarà un estand amb informació sobre el coneixement i prevenció sobre la sida, es farà una representació teatral i un llaç vermell gegant amb els assistents.

Finalment, per celebrar el Dia internacional de les persones amb diversitat funcional, el 2 de desembre, es projectarà una pel·lícula a Can Pelegrí amb l’organització d’Aspayfacos, que també ofereix la possibilitat als veïns de fer-se voluntaris per col·laborar amb l’entitat.

Amb motiu d’aquesta programació s’ha creat l’etiqueta #jodefensoelbontracte. Es convida tots els veïns a passar per Can Pelegrí, fer-se una fotografia i penjar-la a les xarxes socials amb l’etiqueta creada. Durant els propers dies també es portaran a terme activitats adreçades als escolars.
 

Edicions locals