El conseller Rull anuncia que es destinaran 20 milions al tercer carril de la C-17

Territori també prepara una partida de 4 milions per a la millora del ferm entre Parets i Centelles

Societat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha anunciat que el govern de la Generalitat destinarà 20 milions d’euros a actuacions per a l’ampliació de la capacitat de la carretera C-17 en el tram entre Parets i Granollers.

Així doncs, el projecte per construir un tercer carril en aquest tram va prenen forma després que fa uns mesos diversos alcaldes vallesans, entre ells els de Granollers, Mollet i Parets, reclamessin a l’executiu català solucions per al col·lapse viari que pateix la via per on passen uns 80.000 vehicles diaris. Amb tot, des del Departament de Territori i Sostenibilitat apunten que no hi ha un calendari d’actuació i que encara s’està treballant en el projecte.

La construcció del tercer carril és l’opció triada pel govern català, que va rebutjar la demanda dels alcaldes socialistes que reclamaven el projecte del desdoblament de la carretera C-17 amb una variant en el seu tram entre Parets i Lliçà d’Amunt. L’executiu, però, defensa que l’ampliació de la carretera actual és una mesura que “garanteix una millor fluïdesa en un temps relativament curt”.

Rull també ha anunciat que es destinaran 4 milions més per millorar el ferm a la carretera, en aquest cas en el tram entre Parets i Centelles.

Edicions locals