La Cambra de la Propietat obre una delegació a Granollers

La nova oficina del carrer Girona començarà a funcionar dilluns

Economia

Granollers

La Cambra de la Propietat Urbana obrirà aquest dilluns una nova oficina a Granollers, concretament al número 56 del carrer Girona. La seu granollerina serà una de les delegacions de les cambres de Mataró i Sabadell, que havien detectat una demanda del seu servei al Vallès Oriental. “Mataró i Sabadell van començar a rebre gent de Granollers”, explica Toni Martí, un dels impulsors de la nova oficina.


La Cambra és una entitat sense ànim de lucre, amb origen a inicis del segle XX –quan els propietaris comencen a tenir problemes amb l’impost de béns i els arrendaments– que ofereix serveis jurídics, fiscals i tècnics en matèria immobiliària, amb un tracte personalitzat i bonificacions econòmiques per als associats. “L’objectiu, però, no és només defensar els associats, sinó la propietat urbana en general, de manera que tenim capacitat d’influir davant de les administracions”, explica Martí, qui posa com a exemple la participació en la preparació de la nova llei catalana d’arrendaments urbans. De fet, l’any passat, la Cambra de la Propietat –a través del Consell General de les Cambres de Catalunya– va aconseguir que a la llei sobre la propietat horitzontal, reformada l’any passat, s’inclogués que en la venda d’un pis correspon pagar els deutes generats a la comunitat de veïns –si existeixen– de fins a quatre anys, i no de l’any corrent, com fins llavors.

De fet, malgrat les cambres de la propietat urbana són entitats que vetllen sobretot pels interessos de les persones que disposen d’un habitatge propi, un pis, un local, una plaça d’aparcament o qualsevol tipus d’immoble, cada cop més s’han convertit en organismes especialitzats en la gestió dels assumptes relacionats amb les comunitats de propietaris.  Per exemple, a Mataró, hi gestiona unes 290 comunitats, que suposen uns 6.000 propietaris.

Desplegament territorial
L’obertura de la delegació de Granollers s’emmarca en un pla de desplegament per tot Catalunya, amb l’objectiu que “totes les ciutats importants tinguin una representació de la Cambra de la Propietat”, explica Martí. Actualment a Catalunya hi ha 12 cambres de la propietat i desenes de delegacions més. “Venim a ser per als immobles el que el RACC és per als vehicles. Oferim qualsevol servei que necessiti el propietari, també la venda”, assenyala Martí, qui espera que la Cambra de la Propietat tingui una bona implantació a Granollers

Edicions locals