La Generalitat posarà en marxa un bus exprés entre Mollet i Barcelona

Una nova línia exprés opera des d'aquest dilluns entre Vallromanes i Barcelona

Societat

Mollet del Vallès, Parets del Vallès, Vallromanes

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat posarà en marxa una línia d'uatobús expres.cat entre Mollet i Barcelona. Aquesta és una de les noves línies que la Generalitat té previst posar en funcionament entre el 2017 i el 2018.

La xarxa expres.cat integra les línies d'autobusos d'altes prestacions que es caracteritzen per la seva alta freqüència; l’ús de vehicles moderns i accessibles; velocitat comercial alta; informació en temps real, circulació per carrils segregats i una gran demanda.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, feia aquest anunci divendres en el marc de la posada en servei d’un nou bus exprés.cat que, des d'aquest dilluns, comunica Barcelona amb Alella (Maresme) i Vallromanes (Vallès Oriental). La nova línia oferirà 8 freqüències més per sentit de manera que hi haurà 20 expedicions d’anada i 20 de tornada, de dilluns a divendres feiners, excepte agost. D’aquestes, 6 sortiran de Vallromanes coincidint amb les hores punta del matí, migdia i vespre i la resta d’Alella. En sentit contrari, n’hi haurà 5 que arribaran al municipi vallesà i que cobriran també les franges de més demanda.
Pel que fa als dissabtes, diumenges i festius i als dies laborables del mes d’agost, l’oferta s’incrementa amb 9 noves expedicions per sentit. Per tant,  hi haurà 30 expedicions (15 d’anada i 15 de tornada), 12 de les quals (6 per sentit) allargaran el seu recorregut fins a Vallromanes.

Aquesta és la 30a línia d’altes prestacions que s’implanta a Catalunya del total de 42 previstes–entre elles la Mollet-Barcelona–, és a dir, que en quatre anys ja s’han posat en marxa el 71% de les que s’havien projectat. De les 30, 19 són a la demarcació de Barcelona, 6 a la de Tarragona, 3 a la de Girona i 2 a la de Lleida. 

Al Vallès Oriental existeixen tres línies d'aquestes característiques: la que uneix Caldes i Barcelona, la Mataró-Granollers-Sabadell i la de la Vall del Tenes. Aquesta última, que uneix Bigues i Riells, Santa Eulàlia, Lliçà d'Amunt i Parets amb Barcelona, és la que ha registrat una evolució més positiva de les que operen a la comarca. Amb quatre vehicle, la línia que opera Sagalés ha incrementat la seva demanda en un 16% en comparació a quan no era línia exprés. Així ha passat de 761.666 passatgers abans de ser exprés als actuals 883.683.

Edicions locals