Lliçà d'Amunt dóna nous usos socials al parc de Can Godanya

S'ha habilitat un nou mòdul i s'han donat nous usos als que ja hi havia

Societat

Lliçà d'Amunt

El parc de Can Godanya de Lliçà d'Amunt serà la seu de diferents serveis de la regidoria d'Acció social, entre els quals un projecte de prevenció i integració de nens i nenes i joves de 10 a 16 anys amb dificultats socials. Divendres 28 d'octubre es va fer una jornada de portes obertes al parc.

Des de finals de juny, el Camp de Futbol i el parc de Can Godanya de Lliçà d'Amunt disposen de dos nous mòduls prefabricats –traslladats de l’Escola Bressol Municipal de Palaudàries– per acollir nous usos socials. Un, el situat al parc de Can Godanya, se centrarà en l’atenció social a la infància, l'adolescència i les seves famílies fora de l’horari escolar. 

Aquest nou projecte neix amb la voluntat d’intervenir en la prevenció i integració dels nens i nenes de 5è i 6è de primària i els joves de 1r a 4t d'ESO (de 10 a 16 anys) amb més dificultats socials, derivats de Serveis Socials, en coordinació amb els centres d’ensenyament del municipi i amb serveis especialitzats en infància en risc.

L’objectiu principal és proporcionar als nens i nenes i nois/es  amb situació d’exclusió social o en risc d'estar-ho, i a les seves famílies en situació de vulnerabilitat, les eines necessàries per desenvolupar-se autònomament en els espais de relació de les persones, en els àmbits personal, social i educatiu.

Aquest servei, gestionat per dues persones professionals, estarà obert les tardes de dimarts a divendres, de 17h a 19.30 h; i els dissabtes a la tarda obrirà per fer-hi activitats tant dins de l'espai com a fora.

Espais i usos renovats
Altres moduls que també hi havia en aquest espai s'han habilitat per acollir altres usos. Un serà la seu de l'Espai d'Atenció a la Dona. En aquest cas, l'espai estarà gestionat per una psicòloga, serà un punt de trobada on es donarà suport i assessorament a les dones del municipi en situacions de dificultats; també es treballarà la prevenció a través de cursos i xerrades.

I un altre acollirà Espai Energètic, per al projecte d’Energia. Aquest projecte, adreçat sobretot a les famílies amb fills menors i a la gent gran amb més vulnerabilitat social, preveu el subministrament de bombones de butà i d'estufes noves en préstec durant l'època hivernal, a més de mantes i roba. Aquest mòdul també serà la seu del projecte de Menjar solidari (menjars a domicili per a la gent gran i a l’estiu també per a menors amb beques).

D'altra banda, es vol aprofitar la zona verda que hi ha per fer un hort social. També s'ha habilitat un pati gran per fer activitats esportives i d’oci.

Edicions locals