Sorea crea un fons per garantir el subministrament d’aigua a famílies vulnerables de Bigues

L'Ajuntament de Bigues i Riells i l'empresa subministradora d'aigua signen un conveni per crear un fons de 3.000 euros

Societat

Bigues i Riells

El passat 20 d’octubre, l’alcalde de Bigues i Riells, Joan Galiano, i la gerent de Concessions de Sorea al Vallès Oriental, Berta Trillo, van signar un conveni per la generació d’un fons de solidaritat al municipi, que tindrà un dotació de 3.000 euros. Aquest tipus de convenis també s'han signat en altres municipis de la comarca.

La regidoria d’Habitatge Digne de Bigues i Riells ja va acordar fa un temps amb Sorea la reducció a 0 euros el primer tram de la factura de l'aigua i la quota fixa del servei a les famílies amb menys recursos.

En aquesta ocasió, l’acord amb Sorea s’ha concretat en un conveni on es dota el municipi amb un fons de solidaritat de 3.000 euros per ajudar les famílies de Bigues i Riells amb dificultats econòmiques i que no poden fer front a les factures de l’aigua. El pagament s’aplicarà sobre la totalitat o una part del rebut de l’aigua i és compatible amb altres bonificacions. D’aquesta manera, l’Ajuntament complementa la partida que ja destinava a fer front a aquestes factures.

Podran accedir als ajuts del fons de solidaritat les persones amb dificultats econòmiques que compleixin els requisits determinats per l’Ajuntament. En aquest sentit, els Serveis Socials de municipals facilitaran un informe a Sorea amb l’avaluació de la persona en situació de precarietat i vulnerabilitat econòmica a la qual Sorea abonarà immediatament l’import de la factura de subministrament a càrrec del fons solidari.

Amb la confirmació de l'abonament, si escau, també s’ajornaran les factures pendents de pagar i es reobrirà el subministrament d’aigua si s’hagués tallat. El conveni estarà vigent durant tot l’any 2016 o fins que s’exhaureixi l’import destinat al fons de solidaritat.

Sorea ja ha signat altres convenis semblants amb altres ajuntaments de la comarca, com Granollers i Mollet.

Edicions locals