El camí de vianants entre Santa Eulàlia i Lliçà d'Amunt serà una realitat a finals del 2017

El projecte de connexió té un pressupost de 668.000 euros, aportats en un 90% per la Diputació de Barcelona

Societat

Lliçà d'Amunt, Santa Eulàlia de Ronçana

El nou camí de vianants entre Santa Eulàlia i Lliçà d'Amunt serà una realitat l'any que ve. Així es va explicar en l'acte de presentació del proejecte que va tenir lloc dijous a la biblioteca de Santa Eulàlia, que va comptar amb la presència del diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, l’alcalde de Santa Eulàlia, Francesc Bonet, i l’alcalde de Lliçà d’Amunt, Ignasi Simon.

“Volem que els veïns, durant el temps que el projecte estigui en exposició pública, ens aportin matisos per tal que sigui una obra basada en la participació ciutadana”, va explicar Fàbrega. 


El projecte preveu la construcció d'un camí per a vianants en un tram interurbà sense edificacions en els marges, de 703 metres de llargada i amb una amplada de 2,5 metres. El camí s’iniciarà des del barri del Rieral de Santa Eulàlia fins al barri de Pineda Feu de Lliçà d'Amunt, transcorrent pel cantó est paral·lel a la carretera de Barcelona.

El recorregut comptarà amb enllumenat, tanca de fusta protectora, bancs per poder descansar i es deixarà feta la instal·lació per poder passar en el futur la fibra òptica. El nou itinerari suposarà modificar el traçat de la via en alguns punts del recorregut per tal de preservar l'arbrat existent i els entorns d'alt valor paisatgístic, com la bassa de can Falgar.


El cost total de l’obra serà de 688.445,47 euros, dels quals un 90% se’n farà càrrec la Diputació i el 10% restant l’aportarà l’Ajuntament de Santa Eulàlia. Està previst que les obres comencin entre els mesos de maig i juny del 2017 i que estiguin finalitzades en un termini de 5 mesos. 

Edicions locals