Les Franqueses destinarà la recaptació per multes als semàfors a polítiques socials i ocupació

El municipi preveu recaptar prop de 800.000 euros en infraccions de conductors

Societat

les Franqueses

L’Ajuntament de les Franqueses del Vallès destinarà tots els ingressos del sistema del foto vermell pressupostats per a 2017 a projectes i mesures per fer front a les necessitats socials i a la reinserció al món laboral de persones en atur del municipi.

L’equip de govern municipal (CiU i PSC) ha pres la decisió d’invertir tots els ingressos que es generin durant l’any 2017 amb el sistema del foto vermell en projectes de polítiques socials i d’ocupació, considerant  que hi ha projectes i actuacions prioritàries al municipi que requereixen la màxima atenció en les inversions de cara a l’any vinent.

Es calcula que dels 840.000 vehicles mensuals que circulen pels tres punts semafòrics que incorporen aquest sistema de control fotogràfic, un 0,07% cometen infraccions en saltar-se els semàfors en vermell. Els ingressos provinents d’aquestes infraccions, que s’estima que ascendiran a 800.000 euros durant l’any vinent, es destinaran íntegrament a augmentar la inversió en polítiques socials i d’ocupació al municipi.

Les mesures a què es destinarà aquest pressupost seran plans locals d’ocupació, el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), accions de formació, ajuts socials, subvencions a empreses, subvencions a l’IBI, beques casals d’estiu, beques llibres escolars, aportació al centre Montserrat Montero i a casals de discapacitats, tarificació social per a escoles bressol, l'Escola de Música, Can Font i en l'àmbit d'esports, conveni amb la Fundació de la Gent Gran i per combatre la pobresa energètica. 

L’equip de govern ha reiterat que la instal·lació del sistema del foto vermell respon a una reivindicació veïnal de fa molts anys, en algun cas, i a qüestions d’educació viària i millora de la seguretat en altres, i que amb els ingressos generats es vol prioritzar la millora de la qualitat de vida d’aquells qui més ho necessiten al municipi.

Edicions locals