La Generalitat injecta 7,5 milions en el Circuit de Barcelona-Catalunya

Una ampliació de capital assegura l'estabilitat econòmica de l'equipament vallesà

Esports

Granollers, Montmeló, Parets del Vallès

La Generalitat de Catalunya va aprovar injectar 7,5 milions d'euros en Circuits de Catalunya, que és la societat que gestiona el traçat i les instal·lacions del Circuit Barcelona-Catalunya. L'operació, que s'ha fet mitjançant l'empresa pública Avança, s'emmarca dins un programa les pèrdues de l'equipament vallesà que es va posar en marxa el 2015.

El govern català ha donat llum verda així a l'ampliació de capital per un valor de 7,84 milions que garanteix l'estabilitat econòmica del Circuit per aquest 2016. D'aquesta ampliació, 7,5 provenen d'Avança i la resta amb aportacions no dineràries a càrrec de la resta de socis. 

El procés es va encetar el 2015 amb una aportació de la Generalitat de 2,5 milions, que fa un total de 10 milions en 2 anys, tal i com ja va informar l'Ara Granollers. La pèrdua de diners al Circuit s’ha incrementat el darrer trienni, de 2013 a 2015, amb un total de 22,3 milions d’euros. Segons dades del Registre Mercantil, les pèrdues de l’any 2013 van ser de 6,8 milions; el 2014 de 7,1 i el 2015 de 8,3. Tot i això, des del Circuit s’està buscant noves vies d’inversió mitjançant, sobretot, l’empresa privada.

Crítiques de la CUP i Catalunya Sí que es Pot
La diputada de la CUP, Mireia Boya, va assegurar dimarts que "tancaria" el Circuit de Barcelona-Catalunya perquè desenvolupa una activitat "altament contaminant" i ha criticat la injecció de diners del Govern català al Circuit. Per la seva banda, la diputada de Catalunya Sí Que Es Pot, Hortensia Grau, ha considerat que és una "contradicció" que el Govern promogui una llei contra el canvi climàtic en el mateix temps que destina recursos públics en el Circuit vallesà.

Edicions locals