Mollet habilita un punt de càrrega per a vehicles elèctrics a l'avinguda Burgos

Aquest és el primer punt de recàrrega a la ciutat i el quart del Baix Vallès

Societat

Mollet del Vallès

L'Ajuntament de Mollet ha posat en funcionament un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics a l'avinguda Burgos, un endoll que permet carregar fins al 80% de la bateria del vehicle durant un termini màxim de dues hores. D'aquesta manera es fa realitat l'anunci que l'Ajuntament de Mollet va fer durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

Amb aquest punt de recàrrega a Mollet –el primer que hi ha a la ciutat–, l’Ajuntament de Mollet vol promoure i potenciar una mobilitat sostenible i sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport impulsant els més sostenibles. De fet, es calcula que a Mollet hi ha, com a mínim, una quarantena de vehicles elèctrics. 

Per facilitar-ne l’ús per part dels conductors, la recàrrega en aquest punt és gratuïta i permet que l’estacionament també sigui gratuït mentre s’estigui carregant el vehicle. Per poder-ne fer ús cal sol·licitar la targeta d'usuari gratuïta a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l'Ajuntament, una targeta que, alhora, també és compatible amb la resta de punts que hi ha a Barcelona i a l’àrea metropolitana, on la recàrrega també és gratuïta.

El punt de Mollet és el quart existent als municipis de l’entorn després del que ja funciona a Montmeló, a l’aparcament del Circuit de Barcelona-Catalunya; del que es va estrenar fa poc més d’un any a Montornès, a la zona d’aparcament de l’Ajuntament; i d'un altre al centre de Parets del Vallès.

Un altre punt de recàrrega que es podria habilitar pròximament és a la zona comercial de Riera Seca, on segons un acord per arranjar la zona signat entre l’Ajuntament i la comunitat de propietaris del sector terciari del Pla Parcial Sa Garbí els propietaris s'haurien de fer càrrec de la instal·lació d’un d'aquests punts de recàrrega.

Edicions locals