Jordi Costa obre la llibreria Strogoff a la Garriga

A partir de gener, el nou llibreter preveu oferir presentacions, clubs de lectura i concerts

Cultura

la Garriga

"Strogoff no és el primer llibre que vaig llegir però sí el que em va fer anar a dormir d’hora per llegir, em va fer despertar d’hora per seguir llegint i em va emocionar. Recordo l’argument però sobretot l’emoció que vaig sentir", explica Jordi Costa que des de dissabte regenta la nova llibreria Strogoff, situada al carrer Can Xic Corder de la Garriga.


Jordi Costa fa 27 anys que balla i és fundador, juntament amb Carme Roca, de l'escola Ball a la carta del mateix municipi. Degut un problema al maluc, aquest gener, va plantejar-se obrir una llibreria al poble. "Sempre havia pensat que estaria bé muntar una llibreria activa i vendre els llibres que m’agraden. M’agrada la literatura llatinoamericana, les novel·les d’aventures, els clàssics nord-americans i els autors catalans com la Rodoreda, Víctor Català o Cabré", explica Costa. "M’agrada que la lectura sigui provocativa i no m’agrada la novel·la que posa les emocions a flor de pell", afegeix.

Tot i ser novell dins del món llibreter, Jordi Costa afronta amb molta il·lusió el nou repte tot i també amb molt respecte. "Tots els llibreters són pessimistes però segueixen. Sí que és veritat que l’interés per la lectura ha baixat i per això intento vendre llibres diferents. La gent pregunta, mira, ens segueix i hi ha moviment. De cara al gener intentaré organitzar clubs de lectura, xerrades, presentacions i concerts", explica.

La llibreria és també un homenatge al seu pare que "era molt lector i em va proporcionar llibres com Miguel Strogoff, La Metamorfosi de Kafka o El Retrat de Dorian Gray, que van ser lectures que em van passar a l’etapa adulta com a lector".

Edicions locals