La Generalitat pressuposta més de 5 milions d'euros per a la nova 'policlínica' de Granollers

La inversió al conjunt del Vallès Oriental creix fins a més de 30 milions

Societat

Granollers

La Generalitat ha presentat l’avantprojecte dels pressupostos per a 2017, que s’han de debatre a mitjans de desembre. Si el Parlament hi dóna el vistiplau, quedaran aprovades inversions importants a la ciutat, algunes llargament esperades.

És el cas dels 5 milions previstos per a la construcció del nou centre de salut, que s’ha d’emplaçar als terrenys de l’antiga Policlínica, al carrer Girona, i que –si es compleix aquesta previsió– es començaria a desenvolupar 12 anys després que la Generalitat retirés el concert a l’històric servei sanitari del centre de la ciutat.

Durant aquest any, el Servei Català de la Salut ha procedit a la redacció del projecte bàsic i executiu del futur centre, que preveu quatre quiròfans de cirurgia major ambulatòria, servei d’urgències i servei d’atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR), que ocuparan uns 7.110 metres quadrats en planta baixa i tres pisos.

Ja a l’estiu, quan es licitava la redacció del projecte –a l’UTE formada pels despatxos Albert Vitaller Arquitectura SLPU i Sanabria i Planas-Gallego Arquitectos SKP–, el Departament de Salut advertia que la licitació de les obres hauria d’esperar fins al 2017, supeditada a la disponibilitat pressupostària.

Si finalment els pressupostos de la Generalitat són aprovats, el nou centre de salut podria complir els terminis que fixava CatSalut –tot i que el pressupost final del centre s’apropa als 20 milions–.

75,5 euros per habitant
La Generalitat preveu altres inversions importants en matèria de salut –en concret, 2,5 milions a l’Hospital–, que sumades a les vinculades al desenvolupament del PDU al Circuit, millores a la C-17 i altres inversions menors, sobretot en l’àmbit esportiu, suposen una inversió a la ciutat de poc més de 13 milions d’euros.

Pel que fa al conjunt del Vallès Oriental, la proposta d’inversions de la Generalitat arribaria als 30.424.391 euros, que suposen una mitjana de 75,5 euros per habitant, un increment considerable respecte a les xifres dels darrers anys. De fet, segons càlculs de la Generalitat, la mitjana inversora per habitant de la darrera dècada a la comarca és del 50,9 euros per habitant.

L’avantprojecte de pressupostos també preveu, entre d’altres, la construcció de l’Escola Quatre Vents de Canovelles i la remodelació del CAP Joan Mirambell de Caldes de Montbui.

Edicions locals