Els veïns d'Aiguafreda decidiran si volen mantenir-se al Vallès Oriental o passar a Osona

El municipi ja va celebrar el 1987 una consulta popular vinculant per escollir entre les dues comarques

Societat

Aiguafreda

Aiguafreda convocarà els seus veïns a una consulta popular per triar si volen continuar formant part del Vallès Oriental o bé s'estimen més passar a dependre de la comarca d'Osona. Tot i que ara com ara encara no hi ha una data prevista per aquesta consulta, l'Ajuntament confia que pugui dur-la a terme durant el 2017.

Tal com ja va passar el 1987, Aiguafreda tornarà a les urnes per decidir, en una consulta popular, si vol continuar formant part del Vallès Oriental –en forma part des del 1936– o bé vol passar a dependre de la comarca d'Osona. En l'última consulta popular sobre aquesta qüestió, fa 30 anys, el 91,2% dels veïns van optar per mantenir-se al Vallès, una decisió aleshores motivada, sobretot, per la proximitat de l'Hospital de Granollers.

Ara l'Ajuntament vol generar un estat de debat al poble per, durant el 2017, tornar a ratificar aquesta decisió o bé optar per Osona. En cas que guanyés l'opció del canvi de comarca, l'Ajuntament hauria d'iniciar els tràmits legals amb el Departament de Governació de la Generalitat per poder fer efectiu el canvi.

Edicions locals