ERC i PSC segellen un pacte de govern a la Roca

Al govern actual d’ERC, amb 5 regidors, s’hi sumen els 5 regidors del Partit dels Socialistes de Catalunya

Política

Roca del Vallès, la

L'alcalde de la Roca, Albert Gil (ERC), i el cap de llista del PSC, Carles Fernández, han presentat aquest dimecres l'acord pel qual el Partit Socialista s'afegeix a Esquerra Republicana de Catalunya en el govern municipal, un pacte que suposarà recuperar la majoria per al govern municipal amb 10 dels 17 regidors del consistori.

Després del trencament del pacte de govern entre ERC i CiU el passat mes de setembre i d'uns mesos en què ERC ha governat en minoria, el govern roquerol torna a tenir majoria amb la incorporació dels cinc regidors del PSC, de manera que 10 dels 17 regidors del ple formaran part del govern.

L'acord l'han rubricat aquest dimecres l'alcalde, Albert Gil, i el portaveu del PSC, Carles Fernández, que assumirà inicialment la primera tinença d'alcaldia i es convertirà en alcalde l'1 de març del 2018 per afrontar l'últim any de mandat.

El PSC també es farà càrrec a partir d'ara de les regidories de Gent Gran; Promoció Econòmica, Comerç, Turisme i Inserció Laboral; Sanitat, Salut Pública i Consum; Urbanisme, Habitatge i Planejament; Medi Ambient; Hisenda i Serveis Econòmics i Serveis Socials (aquesta última compartida amb ERC).

Entre els documents a aprovar durant els primers tres mesos de govern hi ha el pressupost ordinari i d’inversions del 2017 i el Pla d’Actuació Municipal 2017-2019.

Entre les actuacions prioritàries i d’urgència a emprendre de manera immediata hi haurà plans de xocs en els àmbits de la neteja viària, la jardineria, l’enllumenat públic, el manteniment d’equipaments municipals, la neteja urgent del Torrent del Ramassar i un pla de xoc de resposta d’instàncies endarrerides, a més de moltes altres mesures que s'incorporaran al Pla d'Actuació Municipal.


Edicions locals