Milers d’atletes envairan el Circuit en la cursa del RACC

Diumenge se celebraran les curses de 10 i 5 km sobre l'asfalt de l'equipament de motor vallesà

Esports

Granollers, Montmeló, Parets del Vallès

La Cursa del RACC tornarà a omplir el Circuit de Barcelona-Catalunya amb milers d’atletes entre les proves de 10 i 5 quilòmetres i les infantils. L’any passat van participar-hi uns 4.000 corredors, i enguany s’espera que aquest diumenge hi hagi una xifra similar en una cursa popular que ja està del tot consolidada i que permet córrer per l’asfalt de les curses de MotoGP o la fórmula 1.

Els participants de la cursa de 10 Km, amb sortida a les 10 hores, correran sobre el mateix asfalt que els pilots de F1 i Moto GP. Com l’any anterior, es realitzaran 4 Km del traçat per l’exterior de les instal·lacions del Circuit fins a la localitat de Montmeló, per després passar per boxes i donar una volta sencera al circuit.

Un any més, la prova també comptarà amb la cursa de 5 Km on els corredors tindran l’oportunitat de fer una volta completa al Circuit. Els runners més petits, fins als 13 anys, també tindran el seu espai reservat: 4 curses d’entre 150 i 1.000 metres que es duran a terme al paddock i a la recta de tribunes.

Solidaritat amb La Marató
La 10KmRACC, a banda del caràcter lúdic i esportiu, té una finalitat solidària. El RACC manté el compromís de destinar 2€ de cada inscripció a La Marató de TV3, aquest any dedicada a l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. En la mateixa línia, aquest any la cursa incorpora una novetat: un mercat solidari de Nadal on es podran trobar les creacions de més de 20 dissenyadors i marques catalanes. 1€ de cada 10€ es destinarà també a La Marató.

 L’edició d’enguany inclou diverses activitats lúdiques com un circuit de motos elèctriques per a infants cedides per l’empresa Torrot, una exposició de scooters Sym, un taller de composició musical amb Ipad’s a càrrec del grup Minimúsica i un karaoke dinamitzat per Ràdio Flaixbac, entre d’altres propostes.

Edicions locals