Industrials i Ajuntament invertiran 320.000 euros en dos anys per millorar els polígons de Mollet

L'AIBV i el govern local signen un acord per col·laborar en matèries com l'urbanisme i la conservació d'àrees productives

Economia

Mollet del Vallès

L’Ajuntament de Mollet i l’Agrupació d’Industrials del Baix Vallès (AIBV) s'han compromès a invertir 320.000 euros fins al 2019 per fer intervencions de millora en els polígons i espais industrials de Mollet. Aquest és un dels punts de l'acord que aquest divendres han signat l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, i el president de l'AIBV, Joan Moretó.

El conveni de col·laboració pretén reforçar les línies de treball conjunt i posa el focus en tres àmbits bàsics: el planejament urbanístic, la millora d'espais industrials i altres temes com la fiscalitat i els serveis.

Així doncs, l'acord preveu la col·laboració entre Ajuntament i empresaris per definir i consensuar accions de planejament urbanístic en el marc de la redacció del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, els treballs previs del qual s'iniciaran el 2017, segons l'alcalde Monràs.

Acord pels recursos
Pel que fa a la millora d'espais industrials, el conveni compromet ambdues parts a invertir 80.000 euros anuals fins al 2019 (en total 320.000 euros al 50%) per realitzar accions de millora que es prioritzaran i planificaran cada any en taules de treball conjuntes i que tindran com a base la diagnosi realitzada en els darrers mesos sobre l'estat dels polígons i que s'ha de concretar en els propers mesos en un pla d'acció concret.

Sobre la xifra d'inversió, tant Ajuntament com industrials reconeixen que és insuficient per resoldre totes les mancances dels actuals polígons industrials però consideren que és un primer pas satisfactori. "Les necessitats són molt àmplies i algunes prioritats són inassumibles", lamenta Moretó, qui posava com a exemple l'estat del carrer Bilbao, on es necessitaria una inversió molt gran per millorar el sistema de clavegueram, una actuació que "no només depèn de l'Ajuntament sinó també de l'Agència Catalana de l'Aigua".

En aquest sentit, Monràs reitera que "no es resoldran tots els problemes d'infraestructures però intentarem anar resolent aquells que depenen de nosaltres com puguin ser accessibilitat als polígons o telecomunicacions". L'alcalde assegura que, a banda d'aquesta partida concreta, l'Ajuntament "continuarà fent actuacions als polígons" i quantificava en uns 30 milions d'euros les operacions d'inversió previstes per part de diverses empreses a la ciutat i que "suposaran ampliació de plantilla i més contractació".

Per la seva part, Moretó posava en valor el compromís de crear un òrgan específic de conservació dels polígons, un ens que ja funciona "satisfactòriament" a Martorelles, i que "és la millor eina per vetllar pel manteniment dels polígons perquè suposa una coordinació més estable i un cost menor", assegura el president de l'AIBV, qui advocava per la responsabilitat d'Ajuntament i empresaris. 

Aquest acord pretén reforçar un primer conveni que ja van signar l'AIBV i l'Ajuntament de Mollet el 2010 per l’impuls i la promoció econòmica de la ciutat.

Edicions locals