Feliu Ventura, Xavier Sarrià, Carles Belda, Sanjosex i Quimi Portet al 12è Tastautors

El cicle de música de Cardedeu començarà el 20 de gener al Centre Cultural

Cultura

Cardedeu

El cicle Tastautors de Cardedeu ha presentat el cartell de la 12a edició que començarà el 20 de gener, al Centre cultural, amb el concert de Feliu Ventura i Xavi Sarrià. Totes les cançons parlen de tu és el títol de la darrera novel·la del vocalista d’Obrint Pas, Xavi Sarrià, i també el títol de l’espectacle que, juntament amb el cantautor Feliu Ventura, suposa el seu retorn als escenaris.

Artistes i amics –els dos van compartir carrera i facultat a la València dels 90–, protagonitzen un recital especial. L’espectacle és una passejada que mostra les cançons que han marcat la banda sonora de les seves vides (de Kortatu a Lluís Llach, passant per Ovidi Montllor o Extremoduro) i de les seves peces clàssiques.

El 27 de gener el músic empordanès Carles Sanjosé (conegut per ser l’ànima del grup Sanjosex, on escriu, canta i toca la guitarra) i l’acordionista vallesà Carles Belda (Pomada, Mesclat, el Conjunt Badabadoc, etc.) presentaran un nou projecte que neix per recuperar cançons que pervivien tan sols en la tradició oral. Tots dos han escollit una dotzena de peces d' entre el miler que es recullen al cançoner online Càntut: Cançons i músiques dels avis, que ha rastrejat la petja del cant de tradició oral a les comarques de Girona.

Quimi Portet tancarà aquesta edició, el 3 de febrer, amb teme del seu darrer i novè àlbum Ós Bipolar. D’aquest treball, el cantant ha dit que “les cançons bèsties ho són molt més i les cançons suaus ho són també molt més”. El disc, que es va publicar el mes d'abril, ha comptat amb les col·laboracions de Manolo García, Núria Graham i Joan Miquel Oliver.


Com sempre, el format dels Tastautors serà sense grada, amb taules i cadires i servei de barra. El preu de cada entrada és de 10 euros i els concerts començaran a les 22 hores.

Judit Neddermann i Joan Reig a l'Off Tastautors
D'altra banda, l'Espai Cultural i Gastronòmic Tarambana de Cardedeu acull l'Off Tastautors, que va començar diumenge amb un concert amb Maria Arnal i Marcel Bagés. 

El 8 de gener, a les 18.15 hores, les germanes Neddermann, Judit i Meritxell, s’uneixen per presentar un repertori que inclou temes originals de la Meritxell, resident a Nova York, i versions del pop i soul que actualment sonen a banda i banda de l’oceà. L'entrada costarà 8 euros.

I el 14 de gener, a les 22 hores, el bateria d’Els Pets, Joan Reig, i també membre d’altres formacions com Refugi i Mesclat, serà al Tarambana i interpretarà cançons pròpies (algunes d’Els Pets) i també d’altres autors que han format part de la seva vida professional i emocional. El preu de l'entrada serà de 7 euros.

Edicions locals