Vallromanes i Vilanova comparteixen àrea única de taxi i servei de banc d'aliments

Dos convenis signats aquesta setmana amplien la col·laboració entre els dos municipis

Societat

Vallromanes, Vilanova del Vallès

Els ajuntaments de Vallromanes i Vilanova del Vallès han signat un conveni per prestar conjuntament un servei de distribució d’aliments entre les famílies necessitades dels dos municipis, així com també un altre conveni que regula la prestació conjunta de servei de taxi a les dues poblacions.

D'una banda, l’Ajuntament de Vallromanes ha cedit gratuïtament al banc dels aliments, ubicat a l’antiga capella de la Mare de Déu de Montserrat de Vilanova del Vallès, una nevera i un congelador. Al nou espai ja s'hi han traslladat els 200 litres de llet i els més de 350 quilos d’aliments que es van recollir a Vallromanes en el Gran Recapte del 25 al 27 de novembre, el primer celebrat a Vallromanes gràcies a l’impuls de l’Associació Arrel Verda.

Els aliments del rebost solidari es distribueixen entre les famílies necessitades de Vallromanes i Vilanova després de la valoració del personal tècnic de Serveis Socials que comparteixen els dos municipis. A més de les aportacions particulars, els ajuntaments també compren aliments frescos. El nou espai compta amb la dedicació de temps de diversos voluntaris. Les persones interessades a col·laborar amb temps o aliments al rebost solidari s’han d’adreçar a qualsevol dels dos ajuntaments.

Àrea conjunta de taxi
Vallromanes i Vilanova també han signat un conveni que regula la prestació conjunta de servei de taxi, la qual cosa permet que els titulars de llicències de taxi dels dos municipis puguin operar indistintament en aquests dos termes municipals. Amb aquest conveni s’aplicarà una tarifa urbana unificada. Pel que fa als recorreguts intermunicipals el preu aplicable serà el que determina amb caràcter general el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

Cada localitat mantindrà la seva competència d’atorgament de les llicències per a prestar els serveis urbans de taxi corresponents al seu municipi. A Vallromanes hi ha dues llicències de taxi i a Vilanova, dues més.

Edicions locals