Pimec contracta 27 joves inscrits a Garantia Juvenil

A tot Catalunya, 39 empreses han permès la inserció de 73 persones de 18 a 29 anys

Economia

PIMEC ha executat enguany el programa Fem Ocupació per a Joves, iniciativa que compta amb el suport del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil. L’objectiu d’aquest programa és la inserció laboral de les persones de 18 a 29 anys, en situació d’atur i prioritàriament amb experiència professional, tot proporcionant-los, entre altres recursos, la formació necessària per ocupar un determinat lloc de treball.


Les actuacions de prospecció realitzades per PIMEC a Catalunya han assolit un total de 73 contractacions, per part de 39 empreses que s’han adherit a la iniciativa, principalment micro i petites empreses. D’aquestes contractacions, 27 s’han assolit al Vallès Oriental.

Els joves contractats han rebut accions d’orientació i formació professionalitzadora vinculada al lloc de treball, principalment relacionada amb els sectors industrials i serveis.

Les empreses contractants rebran un ajut econòmic per a cobrir una part de les despeses contractuals, equivalent al Salari Mínim Interprofessional durant sis mesos, així com el suport i assessorament necessari per part de PIMEC per a la selecció, tutorització i formació dels joves i per a les gestions corresponents a la sol·licitud i justificació de la subvenció.

Fruït dels resultats obtinguts, i la satisfacció dels participants en aquesta iniciativa, Pimec ha anunciat que donarà continuïtat al programa l’any 2017, a través de la nova convocatòria.

Edicions locals