Les Franqueses instal·la semàfors a la cruïlla entre el camí de Marata i la carretera de Cànoves

L'oposició dels veïns de Marata a la construcció d'una rotonda porta els responsables de mobilitat a instal·lari uns semàfors provisionals

Societat

les Franqueses

La Diputació de Barcelona ha instal·lat quatre semàfors provisionals a la cruïlla del Camí Vell de Marata i la carretera de Cànoves (BV-5151), un dels punts més crítics de la xarxa viària del municipi. Els semàfors són provisionals a l'espera d'un estudi de mobilitat que valori quina pot ser la millor mesura per reduir la mobilitat en aquest punt.

Els quatre semàfors estaran en vermell per defecte i passaran a verd o ambre quan s’apropi un vehicle a una velocitat adequada, no superior als 50 km/h. Mentre que a la carretera BV-5151 hi haurà unes espires de detecció de vehicles i velocitat que faran que el semàfor es posi en verd si la situació viària és òptima, al camí vell de Marata hi haurà unes espires que en cas de circular a una velocitat adequada i sempre que a la via principal no hi circuli cap vehicle, el semàfor canviarà a ambre intermitent i deixarà pas però amb precaució.

Aquesta mesura provisional es posarà en funcionament a mitjans de gener. Els semàfors romandran instal·lats fins que la comissió de seguretat valori, segons el resultat de l’estudi de mobilitat, quina és la millor solució per a reduir les elevades velocitats i l’índex d’accidents en aquesta intersecció. L'Ajuntament és partidari de la construcció d'una rotonda, una mesura a la qual s'oposen bona part dels veïns de Marata.

Edicions locals