Nou judici per narcotràfic a l’exguàrdia civil molletà i expolicia de Sant Fost

El tribunal jutjarà uns fets ocorreguts el 2001 al polígon Can Roca de Martorelles

Societat

Martorelles, Mollet del Vallès, Sant Fost de Campsentelles

L’exguàrdia civil de Mollet i expolicia local de Sant Fost R.P.C., absolt en el macrojudici del que es va anomenar la banda del port, tornarà a seure al banc dels acusats. La banda –implicada en la presumpta trama que va unir lladres de narcotraficants i guàrdies civils i que va ser processada pel robatori d’un contenidor amb 200 quilos de cocaïna al port de Barcelona– torna a protagonitzar un presumpte cas de robatori de drogues a un narcotraficant, aquest cop perpetrat el 2001 al polígon Can Roca de Martorelles.

Segons les conclusions de la Fiscalia, tres delinqüents comuns presumptes membres de la banda, i també acusats en el judici, d’acord amb R.P.C., que en aquells moments era sergent i cap de l’equip de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil a Mollet, “van decidir fer-se amb una partida important d’èxtasi o MDMA”. Segons el fiscal, ho haurien fet després que les seves fonts els comuniquessin que s’havia de realitzar un transport de drogues sintètiques per part d’un estranger amb una furgoneta provinent de França que arribaria al polígon Can Roca de Martorelles per fer el lliurament de la droga.

Els tres delinqüents acusats haurien anat a trobar-se amb el conductor de la furgoneta que transportava la droga, que els hauria lliurat presumptament diverses bosses de viatge amb a l’entorn d’un miler de pastilles d’èxtasi. El fiscal apunta que els acusats haurien dipositat d’amagat dues bosses sota el seient del conductor, que servirien per imputar el conductor britànic en l’operació de la Guàrdia Civil, que presumptament estava acordada amb R.P.C. Així doncs, un cop es va fer la descàrrega de la droga va intervenir la Guàrdia Civil i va detenir el conductor a qui se li van trobar les dues bosses amagades prèviament pels acusats. Segons el fiscal, els acusats haurien venut l’èxtasi que haurien robat al traficant britànic, qui va ser condemnat a una pena de quatre anys de presó.

El cas arriba a judici després que el 2008 un dels integrants de la suposada banda confessés aquest i altres fets similars, en que estaria presumptament implicat l’exguàrdia civil molletà.

Està previst que el judici oral se celebri els dies 10 i 11 de gener a l’Audiència de Barcelona. El fiscal demana per a R.P.C. una pena de 9 anys de presó i una multa de 250.000 euros i la inhabilitació absoluta durant 15 anys per un delicte contra la salut pública.

Edicions locals