L'olímpic Carles Castillejo i Javi Guerra, primers noms confirmats per a la Mitja Granollers

Castillejo va guanyar la cursa el 2012 i Guerra va assolir el segon lloc el 2015

Esports

les Franqueses, la Garriga, Granollers

L'olímpic Carles Castillejo i l'atleta internacional Javi Guerra, tos dos de l'equip Adidas, són dos dels primers atletes que ja han confirmat que participaran a la 31a edició de la Mitja Marató Granollers-les Franqueses-la Garriga, que tindrà lloc el proper 5 de febrer. La prova celebrarà enguany el Campionat d'Espanya de Mitja Marató i s'espera que hi hagi una alta participació d'atletes rellevants estatals.

Castillejo ha participat en passades edicions de la Mitja i ja és tot un habitual. L'any 2012  va guanyar la prova de 21 km a Granollers amb un temps d'1 hora, 2 minuts i 37 segons i l'any 2013 va fer podi amb un segon lloc. L'any passat, l'atleta barceloní va passar per Granollers per preparar la marató dels Jocs Olímpics de Brasil –va fer el 49è millor temps– i va aconseguir a la ciutat vallesana el 12è millor registre. Als seus 38 anys i a punt de retirar-se de l'exigència del màxim nivell, ha guanyat durant la seva trajectòria els campionats estatals de marató –l'ultim l'any passat a Sevilla–, mitja marató, 5.000 i 10.000 metres. 

Pel que fa a Javi Guerra, també ha participat en anteriors edicions a la Mitja i l'any 2015 va ser segon amb un temps d'1 hora, 2 minuts i 44 segons. L'atleta de 33 anys, de Segòvia, va tornar a les curses el passat novembre després de superar una lesió que li va impedir participar en els Jocs Olímpics de Brasil. Guerra es va proclamar campió estatal de marató l'any 2013 i la seva millor marca personal en 21 km és d'1 hora, 2 minuts i 22 segons.

Presentació de la Mitja
El proper dimecres se celebrarà l'acte de presentació de la 31a edició de la Mitja Marató Granollers. Des de l'organització de la cursa, l'AE la Mitja, s'apunta que s'espera que hi hagin més atletes estatals, ja que la cursa serà el Campionat d'Espanya de mitja marató i ho farà per primer cop en 31 anys. L'acte tindrà lloc a les 17.30 hores la Taverna d’en Grivé, de Granollers, i comptarà amb l'assistència dels tres alcaldes de la cursa amb Josep Mayoral, Granollers; Meritxell Budó, la Garriga; i Francesc Colomé, de les Franqueses. També hi serà un representant de Diadora, Gelindo Bordin; i d'altres de l'AE la Mitja, KH-7, Diputació de Barcelona, Generalitat i la Caixa.

Edicions locals