Es crea una delegació a Granollers de la Fundació Cultura de Pau

Federico Mayor Zaragoza, president de l'entitat, va presentar el nou projecte impulsat per la periodista Montserrat Ponsa

Societat

Granollers

“Granollers és una ciutat Mai més. Juntament amb Gernika forma part de les poblacions que després de patir els tràgics bombardejos de la Guerra Civil ha transitat i transita en el camí de la pau. Can Jonch Centre de Cultura per la Pau, i altres esdeveniments, com la solemne commemoració que dedica cada any l’Ajuntament al cementiri a recordar les víctimes de 1938 en la qual he tingut el gust de participar, són un exemple d’aquesta aposta clara per la pau que fa la ciutat”. Mayor Zaragoza, president de la Fundació Cultura de Pau, creada l’any 2002 i amb seu a Madrid, ha destacat especialment aquestes característiques de la ciutat en el decurs de la seva visita a Granollers dimecres, amb l’objectiu de presentar oficialment la delegació local d’aquesta entitat, una iniciativa que impulsa des de fa uns mesos la periodista i activista social Montserrat Ponsa.


La delegació de Granollers, que tindrà seu al CTUG de Roca Umbert, portarà a terme activitats a l’entorn de la cultura de la pau. A l’acte de presentació, que se celebrava a Can Jonch Centre de Cultura per la Pau, van assistir-hi representants de diverses entitats culturals i socials de la ciutat –com Frederic Roda del Teatre de Ponent, Francesc Circuns de l’Ateneu i Ana Bosch del Casino–, i també altres persones a títol personal –com Agustí Corominas, Paco Galán i Eduard Barbany– que formaran part de la delegació de la fundació.

Ponsa va assenyalar que, “amb la paraula com a base principal, oferirem propostes de caràcter escolar i també general per créixer i avançar en el camí de la cultura de la pau”. “No es tracta d’explicar batalletes, sinó de mostrar a través de diverses disciplines de l’art com es pot fer una aposta per la pau en tots els àmbits, ja sigui personal, social o laboral”.

Tot i que el calendari definitiu encara està per establir, la Fundació Cultura de Pau intentarà presentar un acte cada mes.

Mayor Zaragoza, que va denunciar “per injusta, inacceptable i per terrible la situació inhumana en què viuen molts refugiats aquests dies a Grècia i altres països europeus”, va lamentar també “la falta d’acció dels governs per solucionar aquest conflicte.

Edicions locals