Sant Feliu de Codines celebra la festa de Sant Antoni

Tots els actes tindran lloc el proper dimarts

Cultura

Sant Feliu de Codines

Sant Antoni és el patró dels animals que conviuen amb l’home i també dels menestrals i traginers. A Sant Feliu de Codines existeix documentació que data de la celebració d’aquesta festa des del 1728 i un any més es tornarà a celebrar. 

La jornada serà dimarts i començarà a dos quarts de set del matí amb una enlairada de coets i a la plaça Josep Umbert Ventura on tothom pot preparar-se la típica torrada del traginer amb all i barreja.

A les nou s’apaga el foc i a les deu del matí les autoritats, administradors, agremiats i simpatitzants es dirigeixen cap a l'Església parroquial, on s’hi celebra una missa solemne i es canten els Goigs.

A dos quarts de dotze es concentren les cavalleries, maquinària i carros davant de ca l’Ullar per després donar pas a la benedicció dels animals, carruatges, cavalleries i maquinària agrícola a la plaça del poble.

La cavalcada dels Tres Tombs transcorre en forma de cercavila fins a les cases dels dos administradors de la festa, els quals conviden a coca, figues i vi bo. Enguany es visita la casa de Can Garriga i la família Mur-Corderas. 

Els actes del matí acaben a les dues del migdia amb la tradicional Dansa de Sant Antoni interpretada per la Cobla-Orquestra Costa Brava.

A la tarda continuen les activitats per commemorar la festa. El Gremi de Sant Antoni Abat organitza de 17 a 19 h un Concurs infantil de dibuix i pintura. La festa major d’hivern arriba al punt i final amb el tradicional Concert i Ball de Gala a càrrec de l’Orquestra Costa Brava, a les 20 hores al Centre Cívic.

Edicions locals